dissabte, 1 d’abril del 2017

PLE MARÇ 2017: EXTRANYA PLACIDESA POLÍTICA

No sé si perquè dos dels regidors no hi eren, o per la manca d'arguments per combatre l'obra de govern, o per quina raó, el cas és que el ple, tot i tenir més de quinze punts a l'ordre del dia, es va desenvolupar dins d'un clima de placidesa poc habitual en els temps de crispació general existents, que ja ens hem acostumat a la crítica ferotge i a l'atac sense més. De totes formes, amb la falta d'assistència als plens i a qualsevol acte o reunió que es convoqui, per part del Regidor José Luís Heras, ja ens hi hem acostumat, sense que res faci pensar que en un futur proper pugui complir amb llurs obligacions com a conseqüència de la seva elecció per un determinat sector de la població palauenca i plegamanina. Res a dir sobre la inassistència de la Regidora del PP, qui sí va excusar-se per raons de salut.
 
En el plenari de dijous pasat, van ser diversos els temes de gran importància que s'hi van tractar que, en definitiva, és el que té una veritable transcendència municipal, més enllà de les habituals mocions que, poc tenen a veure amb la realitat del poble, i que en la majoria de casos, només serveixen per atacar a aquest o aquell govern, a l'ensems que al grup municipal que, d'una manera o altra, el representa.
 
Com a principals qüestions que s'hi van tractar, cal destacar la Liquidació dels pressupostos de l'exercici 2016. Només us diré que ofereix un superàvit de gairebé tres milions d'euros! Si ara jo fos oposició, què els diria? Poca cosa, davant l'evidència d'una bona gestió econòmica, i que això,entre altres coses, ens permetrà poder disposar d'un altre import vital per a seguir sumant diners per a la construcció de la nova biblioteca!
 
D'altra banda, fou aprovada una modificació de crèdits que ni incrementa ni minora cap partida. Simplement es procedeix a efectuar canvis tècnics per tirar endavant els projectes i compromisos ja previstos. Entre d'altress, i molt important per a nosaltres, destinar, en una sola partida, els diferents imports per a subvencions i activitats de les entitats de comerciants, per tal que es pugui subscriure un conveni amb l'associació de Comerciants que afectarà i beneficiarà a tots els comerços del poble, siguin o no socis de l'entitat, que permetrà la realització de totes les activitats del Comerç a Palau-solità i Plegamans, destacant la celebració del Comerç Fest que tindrà lloc el cap de setmana del 6 i 7 de maig proper als dos pabellons Maria Víctor que, com sabeu, ve a substituir l'antiga Fira Palau, però posant l'accent únicament en el Comerç del poble. En el mateix punt s'hi va incloure la partida per a dotar els premis a l'Emprenedoria, amb les novetats i reactivació dels mateixos portats a terme per la Regidora Laura Navarro. I també, trenta mil euros que pretenien destinar-se a la cesió de la cooperativa Agrària a l'Ajuntament, donada la impossibilitat d'assolir un acord amb els seus propietaris, s'ha convingut en destinar-los a seguir culminant les obres de la Torre de la Casa Folch, en la que el Regidor Jordi Pujol, ja fa temps que està treballant en donar-li un us adequat dins l'àmbit de la Cultura.
 
Dos punts de caràcter administratiu, que es referien, l'un a repercutir, principalment a la baixa, els preus (taxes) del servei de la teleassistència, d'acord amb el recent concurs de la Diputació de Barcelona. I un altre, que es referia a ampliar les competències delegades a la Diputació de Barcelona pel que fa, no ja a la recaptació, sino a la gestió d'un parell de tributs municipals.
 
Després de molts mesos de negociacions, i que l'assemblea de treballadors laborals i funcionaris de l'Ajuntament, ho aprovés per amplia majoria, també es va aprovar pel ple el Conveni Col·lectiu de les condicions de treball dels mateixos, amb vigència de 1 de gener de 2016 a 31 de desembre de 2019.
 
La Regidora d'Igualtat, Luisa Fernández, va portar a plenari l'adhesió del consistori a la Xarxa de municipis LGTBI, rebent el suport unànim de tots els presents.
 
L'equip de Govern havia inclòs a l'ordre del dia, una moció instant al govern espanyol que procedeixi d'immediat a modificar la legislació pel que fa a l'impost anomenat de Plusvàlua, és a dir, Impost municipal sobre l'increment del valor dels terrenys, arran de la recent sentència del Tribunal Constitucional (que de tant en tant n'encerta alguna) interessant que aquest impost s'hagi d'abonar quan realment hi hagi hagut un increment de valor de la casa, terreny, pis..., davant la seva transmisió. A la Comisió Informativa prèvia, vam trobar-nos en que el Grup de C's també n'havia presentat una d'idèntica, per la qual cosa es va acordar que qui la presentava era el Govern conjuntament amb el Grup de C's. Com no podia ser d'una altra manera, fou aprovada per unanimitat.
 
Pel que fa a l'apartat de les mocions, nosaltres n'haviem presentat una, relativa a sol·licitar la millora en el servei de Rodalies RENFE a Catalunya, que fou aprovada per unanimitat i sense necessitat de debat. C's va presentar-ne una relativa a la necessitat de mantenir el gran nivell de qualitat de les nostres escoles bressol, que vam poder consensuar amb ells com a govern, i que va rebre el suport de tots els grups del consistori a excepció d'ERC que s'hi va abstenir. Al igual que amb la que va presentar ICV en relació a la necesitat de destinar majors partides econòmiques al servei de Salut de Catalunya i per reduir les llistes d'espera actuals, que va rebre el suport de tot el consistori a excepció d'ERC que també s'hi va abstenir.
 
Per part d'ERC, es van presentar dues mocions, l'una que donava suport a la campanya per a la Reforma Horària, i que els vam fer veure que era la mateixa que el Grup de CiU ja va presentar a l'octubre de 2014 i que, com ara, va ser aprovada per unanimitat, tot i que sembla que la plataforma Ara És l'Hora, va canviant sovint les propostes d'acord...., no sé si això voldrà dir que cada dos per tres anirem votant la mateixa moció presentada, ara per uns i després per uns altres! I també va presentar l'adhesió al conveni marc subscrit pel Consell Comarcal del Vallès Occidental amb la cooperativa Som Energia, que, com no podia ser d'una altra manera, hi vam donar suport, ni que sigui perquè, el govern de la comarca (de vegades convé recordar-ho) està format pel PSC, PDECAT - DEMÒCRATES i ERC) i per tant, el nostre compromís era portar-ho al ple, ja que aquesta adhesió ens permetrà un nivell d'acompanyament i assessorament a les nostres tècniques de Serveis Socials que ajudaran a reduir la despesa energètica a moltes famílies del poble.
 
Em resta comentar el primer dels punts del ple, que va consistir a donar compte del canvi de denominació del grup que fins ara era el de CiU, i que a partir d'aquest moment respon a PDECAT - DEMÒCRATES. La llei no ho impedeix. L'informe és clar..., i tot i que es denotava ganes de trobar-hi pegues per part d'algun grup abans del ple, que fins i tot els preocupava on teniem dipositats i en quin nom els diners del grup, el canvi va tirar endavant.
 
I res més, en un plenari en el que tampoc les preguntes efectuades responien a temes d'interès general. sí que es va poder constatar com n'és de còmode, de vegades, fer oposició, i com d'incòmode quan et toca "intentar" defensar-te de determinades crítiques per formar part d'un altre govern. Nosaltres, no tenim aquest problema, ja que, quan ens ha tocat enfrontar-nos a un govern del nostre propi partit, ho hem fet sense cap recansa. S'ha demostrat amb el tema de l'escola de can Periquet o amb els nostres posicionaments amb el Quart Cinturó. No defensem posicions de partit, sino a la gent i a l'interès del poble per damunt de tot!
 



Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com