Suposo que si hi ha una frase o expressió que pot definir l'estiu, aquesta que encapçala el present apunt, pronunciada pel Major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, davant les protestes d'un periodista per contestar en català les preguntes formulades en català, seria la que més ens hi apropa. Sabem que ha estat un estiu peculiar, diferent, intens, potser no tan relaxat com d'altres..., i per això, a finals de juliol, en un dels darrers posts, us deia allò que descansariem amb "un ull obert", com fan els gats, sempre amatents al que passa al seu voltant, encara que estiguin dormint.
enguany, a diferència d'altres estius, haureu comprovat com, d'una forma expressa, no he publicat res en aquest blog, però no per això he deixat d'estar present a les xarxes, donant un missatge clar en relació al darrer impuls que ens correspon a tots plegats en aquest darrer tram fins al referèndum del dia 1 d'octubre.
Aquest estiu són dos els factors que m'han afectat d'una forma important davant determinades reaccions, unes dels que ja sabem com actuen en contra del Procés sobiranista, on ja tot val per desprestigiar-nos, insultar-nos, amenaçar-nos i coaccionar-nos, intentant evitar l'inevitable, és a dir, que votem el proper 1 d'octubre; i els altres, per acomplexats davant determinades revelacions.
I és que, hem pogut comprovar com de malament els ha sortit l'estratègia de desprestigi de la nostra Policia, amb el Major Trapero al capdavant. sobren els comentaris. Però sí que ha quedat clar que, si hom va voler dubtar algun dia del paper dels Mossos davant la posada de les urnes pel referèndum, ara ja ho tenim clar. Sabem que defensaran els interessos dels catalans fins al final en exercici del seu paper de Policia nacional d'un país, Catalunya, preparat per esdevenir un nou Estat en el concert internacional. Però, per una altra part, em va cridar l'atenció, la polèmica sorgida a Sabadell pel contingut d'un informe de l'historiador i amic meu, Josep abad, en relació al Nomenclàtor dels carrers de Sabadell. Un informe és això, un informe. I en aquest cas es dedicava a analitzar determinades figures que donen el seu nom a alguns carrers, observant-los amb perspectiva històrica i sota els criteris de la legislació sobre memòria històrica. en cap cas però, l'informe demanava la retirada de cap nom de carrer.
És evident,i així s'ha acreditat, que Antonio Machado estava radicalment en contra que s'ensenyés la llengua catalana a les nostres escoles. Estava també en contra de l'autonomia per a Catalunya, i es referia sistemàticament al castellà com a llengua imperial, menystenint inclus al francès i l'anglès. Això són fets constatables i que poden ser tinguts en compte o no. I mai es discuteix els valors republicans del personatge.
en tot cas, el que més ha cridat l'atenció és l'acomplexament de determinats polítics locals i no locals, que es fan dir independentistes. Però també la reacció d'alguns columnistes a qui admirava del diari ara.
Però tot això ja ha passat i ara ens toca afrontar un periode apassionant per la nostra història. També a nivell local haurem de superar els entrebancs que ens poguem trobar. Però, convençuts plenament que tot anirà bé. que dissabte vinent hem de ser molts al Parc del Doctor Robert a l'acte pel Sí al nostre poble, organitzat per l'ANC i els partits independentistes. que hem de tornar a ser molts, més, tots, a la concentració al Passeig de Gràcia i carrer Aragó de Barcelona el dia 11..., i treballar molt, més encara, perquè el dia 1 poguem votar amb normalitat al nostre poble i posar el nostre petit o gran gra de sorra per la construcció de la futura Catalunya independènt!
Us mantindré informats!