dimarts, 19 de setembre del 2017

LA FUTURA BIBLIOTECA ES VA FENT UNA REALITAT

Seleccionats cinc equips arquitectònics perquè presentin dissenys de la nova Biblioteca Municipal

 

Es preveu que a finals d'any ja es compti amb la proposta guanyadora que es materialitzarà en el futur equipament

 

Cinc equips arquitectònics han estat seleccionats al concurs convocat per la Diputació de Barcelona amb l'objectiu d'escollir el disseny de la nova Biblioteca Municipal entre cinc avantprojectes. Els cinc equips guanyadors i que, per tant, poden presentar les seves propostes són:

 

·                    Baena Casamor Arquitectes BCQ

·                    UTE: Col·lectiu Brusi & Pere Puig Arquitecte

·                    Roldán Berenguer Arqts

·                    Dilmé i Fabré Torras i Associats

·                    Brullet de Luna i Associats

 

"Esperem que a finals d'any tinguem l'avantprojecte guanyador i que en el primer quadrimestre del 2018 puguem veure els plànols del projecte acabat", comenta Jordi Pujol, regidor de Cultura. "En aquests moments –matisa Pujol- només podem parlar de previsions, ja que els tràmits administratius poden escurçar o allargar aquest calendari".

 

A partir d'ara el pas immediat és que els equips elaborin i presentin les seves propostes. El disseny guanyador obtindrà un premi de 20.000€, uns diners que es descomptaran de la redacció del projecte executiu, que es preveu que suposarà una inversió de 150.000€. Cadascun dels altres quatre avantprojectes finalistes rebran 3.000€.

 

En qualsevol cas, tots els avantprojectes han de tenir en compte les característiques de la ubicació on es construirà: el terreny que ara acull les pistes de petanca i que està delimitat per les avingudes Catalunya i Nostra Sra. de Montserrat, la plaça de l'Alzina i el carrer Juli Garreta. A més, han de complir amb les directrius que marca el Programa funcional de la Biblioteca Municipal elaborat per la Diputació de Barcelona i aprovat al Ple Municipal del juliol del 2016.

 

El Programa funcional estableix els espais que ha de tenir la biblioteca així com les seves funcions i la seva missió sociocultural. També preveu el personal que hi treballarà i les hores de servei que ha de prestar, la col·lecció que ha de tenir com a peça de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació, el mobiliari i l'equipament... En l'apartat econòmic, estima que la inversió inicial per fer-la realitat serà d'uns 4.200.000€. Alhora calcula els costos anuals de funcionament i manteniment, uns 321.000€.

 


Virus-free. www.avast.com