dimecres, 19 de maig del 2010

JA TENIM AQUÍ LA SEGONA FESTA MAJOR!


Dissabte arrenca el Mercat Medieval

Els dies 22, 23 i 24 de maig Palau-solità i Plegamans torna a l’Edat Mitjana

Aquest proper dissabte s’inicia l’edició de l’any 2010 de l’exitós Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans, una de les festes populars que més participació i interès desperta en la ciutadania palauenca i, cada cop més, en persones de fora del municipi i de la comarca. El Castell de Plegamans, la imponent casa senyorial d’Època Medieval que presideix el turó més alt del municipi, és, un any més el centre neuràlgic d’aquesta gran festa popular. Un any més, el dilluns 24 de maig serà festiu a Palau-solità i Plegamans. Es tracta de la segona jornada de l’any en què és festa local, en motiu de la Segona Pasqua i del Mercat Medieval.

“Convidem tothom a gaudir d’un Mercat Medieval ple de reclams per a tots els públics”, recomana l’Alcaldessa, Mercè Pla. “Qui vingui a Palau-solità i Plegamans durant aquests dies no sols viatjarà en el temps fins a l’Edat Mitjana, sinó que a més podrà esprémer al màxim tots els atractius del Mercat Medieval i d’una vila situada al cor del Vallès, quant a gastronomia, artesania, activitats lúdiques i culturals i molts més reclams”, completa el regidor d’Indústria, Comerç i Turisme, David Zambrana.

Espais i atractius
El Mercat Medieval s’estructura en tres zones adjacents però diferenciades: Zona Castell, Zona Mercat i Zona Entitats. Tots els espais del Mercat Medieval disposaran de so ambiental a través de megafonia. Enguany, Ràdio Palau, que ha reprès les seves emissions des de fa unes setmanes, serà la banda sonora del Mercat Medieval, tot emetent una programació musical especial que acompanyarà el públic visitant en el seu viatge a l’Edat Mitjana. D’altra banda, en diversos moments dels tres dies, hi haurà diferents cercaviles que recorreran els dominis del Mercat Medieval, animant tothom a participar d’aquesta gran festa.

La Zona Castell se situa als voltants del Castell de Plegamans; allà es podrà gaudir de diverses actuacions d’acció, d’aventures, didàctiques i culturals ambientades en l’Edat Mitjana. Als voltants del Castell també hi haurà parades ambientades en l’Edat Mitjana, d’oficis, de productes artesanals, gastronòmiques...

Baixant pel carrer del Castell, els visitants s’endinsaran en la Zona Mercat. En les parades que s’hi posaran hom hi podrà trobar gairebé de tot, no sols d’artesania i gastronomia, sinó també tota mena de productes que els comerciants de Palau-solità i Plegamans posaran a l’abast dels visitants. La Zona Mercat s’estendrà també en un tram de l’avinguda Catalunya, el carrer principal del municipi. Un altre reclam de la Zona Mercat que tots els anys atrau molt de públic és la falconeria, on es podrà veure bellíssims exemplars d’aus rapaces com àligues, falcons i mussols i les demostracions de vol que protagonitzaran aquests animals, autèntics senyors de les altures.

També a l’avinguda Catalunya, al costat de la Zona Mercat, hi haurà situada la Zona Entitats, on hi haurà instal•lat un escenari que acollirà actuacions musicals, lúdiques i culturals que han organitzat diverses associacions del municipi. També gaudiran d’espai diverses entitats del poble. A més, i com a novetat d’enguany, a la Zona Entitats s’hi exposarà una extensa col•lecció de cotxes clàssics, el diumenge 23, a partir de les 12.30 i fins a les 14.30h.

A banda d’aquestes tres zones, cal esmentar la plaça de Ca l’Estruch, indret que acollirà el Sopar Medieval que tindrà lloc el vespre del diumenge 23 i que estarà acompanyat d’espectaculars danses orientals. La plaça de Ca l’Estruch serà també l’escenari escollit per a l’espectacle de foc i pirotècnia ‘Vulcano Foc’, que tindrà lloc dissabte 22, a les 21.45h.

El Mercat Medieval és organitzat per l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans (regidoria d’Indústria, Comerç i Turisme), amb la col•laboració d’entitats locals: Asociación Centro Cultural Andaluz, Activitats Culturals i Oci ‘Expressament’, Patronat de Sant Isidre, Grup de Dansa del Ventre, Geganters i Grallers de Palau-solità i Plegamans.

Informació Sopar Medieval:
- Preu tiquets: 23€ (adults) / 15€ (infants), si es compra fins al 20 de maig. 25€, si es compra a partir del 21 de maig. Tiquets a la venda a la Masia de Can Cortès (de 9 a 14h i de 16 a 22h). El preu inclou tres plats i postres.
- Es facilitarà una disfressa medieval als assistents, amb el pagament d’una fiança que es reintegrarà en tornar la disfressa.