dimarts, 18 de maig del 2010

L'EXPOSICIÓ SOBRE LA SEXUALITAT FA QUE MOLTS JOVES S'ADONIN DELS SERVEIS QUE SOBRE SALUT TAMBÉ S'OFEREIXEN DES DE L'ESCORXADOR


Els joves posen molt bona nota a l’exposició ‘Treu-li suc a la sexualitat’

Un total de 270 visitants van esprémer la mostra Treu-li suc a la sexualitat, que ha estat organitzada per les regidories de Joventut i de Salut Pública de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona. L’exposició ha estat instal•lada del 4 al 14 de maig a l’Espai Jove l’Escorxador.

A banda de les persones que hi han anat a títol individual, al llarg d’aquestes dues setmanes s’hi van realitzar un total de 6 visites guiades amb alumnes de l’IES Ramon Casos Casas i Carbó i de l’Escola la Marinada. Ambdós són centres d’estudis secundaris de Palau-solità i Plegamans.

La valoració per part dels joves, professors i demés visitants ha estat molt positiva. Alguns dels punts més apreciats de la mostra, segons les respostes fetes als qüestionaris d’avaluació, han estat el gran interès dels temes treballats, la motivació en participar de les activitats dirigides, la possibilitat de fer consultes, la interactivitat que permetia als visitants i la dinàmica general treballada, entre altres.

“Aquesta mena d’activitats ens permeten informar i prevenir les conductes de risc i fomentar una sexualitat saludable entre els joves” destaca el regidor de Salut Pública, Ivan Costa. El regidor de Joventut, Jaume Oliveras, subratlla, per la seva banda, que “una exposició com aquesta apropa els serveis de l’Ajuntament al col•lectiu de joves” i ho exemplifica amb “l’augment de sol•licituds d’assessorament en temes de salut sexual”.

I és que la mostra ha treballat qüestions com el concepte d’afectivitat lligat a la sexualitat, i ha fet reflexionar els joves sobre el plaer físic i psicològic com a una part important del benestar i l’autoestima personal. Alhora, els ha ajudat a combatre els prejudicis i estereotips per tal que visquin la sexualitat amb naturalitat, tant la pròpia com la dels altres, contemplant les diverses opcions i qüestionant els rols que s’atorguen per qüestió de gènere. Per últim, però tan important com els altres objectius, Treu-li suc a la sexualitat ha abordat en profunditat el tema de la prevenció pel que fa a les malalties de transmissió sexual, embarassos no desitjats i altres problemàtiques, d’una forma constructiva: plantejant els mètodes preventius i les diverses solucions.