dissabte, 11 de juny del 2011

QUE NINGÚ HO DUBTI NI UN SEGON: TORNAREM!

El nou Ple Municipal escull Teresa Padrós com a Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans



Teresa Padrós, cap de llista del grup municipal del PSC ha estat escollida aquest migdia Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans per al mandat que comença avui i que s’estendrà durant els propers 4 anys.



Després de la constitució del nou Ple Municipal, l’Alcaldessa ha estat escollida amb 9 vots a favor, emesos pels regidors i regidores dels grups municipals PSC (6 vots), ICV-EUiA (2 vots) i la Veu de Palau-solità i Plegamans (VdPsip, 1 vot), força que entra el Ple per primera vegada. Aquestes tres formacions són les que formaran el nou equip de govern de l’Ajuntament. Els 9 regidors i regidores que sumen aquestes tres forces polítiques conformen la majoria absoluta al Ple Municipal, que compta amb un total de 17 regidors i regidores. Els altres grups municipals presents al Ple i que exerciran com a oposició durant aquest mandat són CiU (5 regidors), PP (2 regidors) i ERC (1 regidor).



Paraules Alcaldessa

Teresa Padrós torna a exercir el càrrec d’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, que ja havia ocupat en el període comprès entre 1995 i 2007. En el seu discurs, l’Alcaldessa ha apuntat alguns dels punts en què es basarà l’acció de govern en aquest mandat, recollits al pacte assolit entre PSC, ICV-EUiA i VdPsip: “Endreçar l’economia de l’Ajuntament, disminuir les despeses, apropar l’Ajuntament a la ciutadania, establir eines de participació ciutadana, crear un síndic de greuges, prioritzar les polítiques socials, treballar en tots els barris i establir polítiques per facilitar l’accés a l’habitatge dels joves”. També ha advocat pel diàleg i la transparència en la legislatura que s’inicia avui. A més, ha demanat “un esforç a totes les forces polítiques per aprovar el Pla General [pla urbanístic] perquè 8 anys són excessius”, en referència al període en el que dos equips de govern diferents han estat treballant per aprovar-lo.



Discursos d’altres grups

Mercè Pla, CiU

En referència al pla urbanístic, Mercè Pla, alcaldessa sortint i cap de llista de CiU, ha ofert el suport del seu grup per aprovar “un POUM [pla urbanístic] de consens, sempre i quan es tracti del mateix projecte que hi ha damunt de la taula i al qual hem arribat amb consens”. En el seu discurs ha reconegut l’esforç i a feina feta pels treballadors de l’Ajuntament i pels càrrecs de confiança, “sense els quals no es podrien haver tirat endavant els projectes que s’han emprès”. D’altra banda, i dirigint-se al nou govern, ha manifestat que “es deixa el llistó molt alt; la feina feta ho fa molt evident”, abans de defensar l’acció del govern que encapçalava (format per CiU, ERC i PP). També ha declarat que es deixa l’Ajuntament “sanejat econòmicament” i ha felicitat “la majoria actual que forma el govern perquè és important que hi hagi un govern fort”, si bé ha continuat: “però les urnes no han deixat un clar guanyador i això ho hem de tenir tots molt clar”.



M. Àngels Marcuello, ICV-EUiA

M. Àngels Marcuello, cap de llista de ICV-EUiA i regidora del nou govern, s’ha mostrat satisfeta “per la nova etapa que s’enceta i pel canvi cap a un govern format per forces d’esquerra i progressistes”. “ICV-EUiA ha votat Teresa Padrós com a Alcaldessa perquè el PSC ha estat la llista més votada i perquè les forces progressistes han obtingut més vots que les conservadores, cosa que ha permès formar un govern progressista”, ha explicat la regidora d’ICV-EUiA.



David Zambrana, PP

Per la seva banda, David Zambrana, regidor del PP, grup que en aquesta legislatura passa a l’oposició, ha dit al nou govern que “el PP estarà al seu costat en tot allò que sigui positiu per al municipi, si bé farà una oposició constructiva i ferma”. “Vull agrair els meus companys de l’anterior equip de govern i especialment a l’Alcaldessa Mercè Pla pel treball dur i pel rigor”, ha subratllat Zambrana, qui ha finalitzat el seu parlament desitjant sort al nou govern.



J. C. Tinoco, VdPsip

Juan Carlos Tinoco, integrant del nou govern com a cap de llista de la Veu de Palau-solità i Plegamans (VdPsip), s’ha estrenat al Ple Municipal agraint “els vilatans que han cregut en una nova generació que ha passat de ser futur a ser present”. “Tenim per davant molta feina per fer i molta responsabilitat. Estem en temps difícils i ara més que mai el poble confia en la feina de tot el consistori”, ha destacat Tinoco, qui s’ha compromès “a treballar dur, amb seny i amb modèstia”.



Miquel Truyols, ERC

Miquel Truyols, regidor d’ERC, ha felicitat Teresa Padrós pel seu nomenament com a Alcaldessa i ha donat la benvinguda Juan Carlos Tinoco. També ha fet balanç de l’anterior govern, del qual en formava part: “Han estat 4 anys molt positius, s’ha deixat el llistó molt alt i el nou govern té com a fita mantenir aquest nivell”. Truyols ha desitjat “la màxima sort possible al nou govern”. Per últim, ha considerat que l’oposició al darrer govern “va ser molt dura”. En referència a això, Truyols ha declarat: “No penso pagar amb la mateixa moneda, tot el contrari [...]. Els ciutadans de Palau-solità i Plegamans es mereixen un altre tarannà dels seus polítics perquè la crispació no porta enlloc. Em comprometo, doncs, en nom del meu grup a fer una oposició seriosa, coherent i, sobretot, constructiva”.



Es pot escoltar íntegrament el Ple d’Investidura a través del web de Ràdio Palau: www.palauplegamans.cat, a la pàgina d’Inici, apartat ‘Ple d’Investidura Ajuntament 2011’.