dijous, 2 de maig del 2013

JOSEP MARIA SERRAVIÑALS

Després de dos dies de reflexió sobre el que ha estat i significa l'aprovació inicial del POUM, i d'explicar-vos, a través de les nostres publicacions, ja sigui al Palau Informatiu, als blogs, el Twitter i el Facebook quin ha sigut el posicionament de CiU i el perquè del nostre vot inicial en contra, voldria avui referir-me a l'amic i company regidor Josep Maria Serraviñals.
 
En Josep Maria, com a regidor d'Urbanisme de Palau-solità i Plegamans des del mes de juny de 2007 fins al mateix mes de 2011, crec que és la persona que més i millor coneix pam a pam, racó per racó i fil per randa, tot el territori del poble. Qui millor coneix cada zona, cada problemàtica, cada bunyol dels molts existents des del punt de vista urbanístic, a tot el municipi. Qui millor, o dels que més coneix la història de la nostra vila, d'on venim, els orígens de Plegamans, els de Palau, la seva evolució i conformació actual i, per tant, la nostra identitat com a comunitat des de la base de considerar que ens trobem en l'àmbit municipal més complex de tot Catalunya des del punt de vista urbanístic.
 
El seu coneixement del poble en les diferents basants, i, per què no dir-ho, la seva condició d'arquitecte i d'enamorat de Palau-solità i Plegamans, li dona una autoritat que poques persones poden assolir i, en conseqüència, equiparar-s'hi.
 
Ell és qui ha "parit" aquest POUM. És qui l'ha fabricat recomençant la seva redacció i elaboració total en base als treballs previs i al projecte aprovat al 2006 que va portar al trencament d'un govern al febrer del 2007 en la seva aprovació provisional.
 
En Josep Maria ha redefinit el poble, i ha sabut veure com ningú què s'amaga darrere determinades requalificacions inexplicables des d'un punt de vista estrictament tècnic. ell sap, com poques persones més, els riscos que pot comportar la no subscripció i assumpció d'alguns convenis lligats al POUM acordats durant la darrera legislatura. Ell és qui ha sabut teixir les complicitats polítiques necessàries per assolir grans consensos entre totes les forces polítiques, avui trencades en part, només per mantenir l'estabilitat del govern actual.
 
a ell li debem un document tant extraordinari i perfecte, tant com complex és l'urbanisme palauenc.
 
La gent ho sap. així es va evidenciar dimarts passat durant les seves intervencions en el ple extraordinari d'aprovació inicial del POUM. Quan va fer la seva exposició en representació del grup municipal de Convergència i Unió, es va fer un silenci que denotava l'autoritat moral del que sap de què parla, del que coneix al milímetre el poble i el seu planejament anterior i futur.
 
Només he volgut referir-me a ell per donar-li les gràcies. Per agraïr-li tota la feina feta. El detallisme i perfeccionisme tant criticat de vegades, ha fet que ara, i en un futur immediat, Palau-solità i Plegamans pugui disposar d'un planejament que, a l'espera que en els propers mesos puguin resoldre's alguns aspectes avui conflictius, faci que s'hagin acabat d'una vegada i per totes, les tradicionals complexitats i problemàtiques del nostre urbanisme.
 
Moltes gràcies Josep Maria per la feinada feta!