dimecres, 15 de maig del 2013

UNA GUIA ÚTIL AL SERVEI DE LA CRÍTICA GRATUÏTA

Aquests dies tots hem rebut a les nostres bústies una Guia dels Serveis Sanitaris al nostre abast. Deixeu-me dir, en primer lloc, que editar una guia que serveixi als ciutadans per tenir una major accessibilitat, i d'una forma àgil i còmoda, a tot allò que afecti als serveis sanitaris que ens envolten, és una gran i molt bona idea. Està molt bé, disposar d'un llibret que ens digui de què disposem al CAP de Palau, quins altres serveis tenim al nostre poble, on hem d'anar si patim unes determinades patologies: Sabadell, Mollet, La Llagosta..... Està molt bé tenir a l'abast telèfons, correus electrònics, pàgines web, transports, etc; perquè, en cada moment, i davant certes necessitats o urgències, podem saber on cal trucar o anar per tal que siguem atesos d'una forma adequada.
 
I està bé, com també ho estaria editar-ne d'altres, ja sigui en matèria de consum, de Formació, d'Ocupació, de Serveis per als Joves, la Gent gran, les Dones, la seguretat o, fins i tot, la Cultura i els seus equipaments.
 
Dit això, resulta totalment innecessari fer públicament manifestacions que l'únic que fan és portar a engany als usuaris, i que, per tant, només pretenen, més enllà d'informar i esdevenir una eina útil a la gent, provocar una crítica o desgast polític dirigida únicament cap a la Generalitat de Catalunya, i concretant més, cap a Convergència i Unió. Dir, com així s'ha fet, que la guia s'ha hagut d'editar com a conseqüència de la "multitud" de canvis i retallades experimentades en aquest camp, no fa res més que intentar seguir minant la voluntat de les persones, i enganyar-les amb el populisme barat que tant acostumats ens tenen ja des de partits com el PSC. Dir, que han esperat a que sortís perquè els canvis són constants, és faltar de nou a la veritat. Penseu, que els únics canvis que s'han produït en el nostre entorn consisteixen en que l'ASIR, Assistència a la Salut Sexual i Reproductiva, s'ha desplaçat a l'hospital de Mollet, i que a Santa Perpètua  les urgències ja no es presten a partir de les dotze de la nit. Al respecte, cal tenir en compte, que l'ASSIR es presta amb molta més qualitat ara a Mollet que la que es podia donar des de Palau, per mitjans i personal, i que les urgències a Santa Perpètua a partir de les dotze de la nit pràcticament no eren utilitzades per ningú, i anar fins a Mollet no suposa ni cinc minuts més de desplaçament. I aquests són, i cap més, els "grans canvis" a que s'al·lega des de la Regidoria de Salut de l'Ajuntament a l'hora de justificar aquesta guia.
 
Tot plegat té a veure amb la campanya que el PSC de Palau manté en relació a la suposada privatització de la Sanitat. Es veu que algú els ha dit, i ells així s'ho volen creure, que la Generalitat pretén privatitzar la Sanitat. I ja hi són: que si recollida de signatures al mercat dels dissabtes, que si presentació de mocions, que si xerrades com la que avui mateix farà l'ex consellera Geli i la presidenta del Comitè d'empresa de l'hospital Parc Taulí de Sabadell a can Cortès. I vinga donar voltes sobre quelcom que ningú encara ha plantejat. I resulta que amb no sé pas quants mesos han recollit cinc-centes signatures. Encara recordo com amb el Pla territorial metropolità del conseller Nadal en ben pocs dies es van recollir més de dues mil firmes!
 
De fet, sembla que el PSC, i el de Palau inclòs, estigui disposat a anar-se convertint cada dia més en un partit residual. La gent no vol que l'enganyin. Vol saber la veritat. I anar fent por amb quelcom que no existeix, els acabarà portant a la intranscendència pública.
 
Que treballin i facin guies útils com aquesta. Però que no enredin ni facin populisme barat!