divendres, 28 de febrer del 2014

PLE FEBRER 2014: BASARDA ESPANYOLISTA

Ahir, darrer dijous del mes de febrer, es va celebrar el ple ordinari corresponent. Una sessió amb vint punts a l'ordre del dia, però que més de la meitat corresponien a mocions presentades pels diferents grups municipals. I és que, fins al novè punt, es dirimien qüestions estrictament municipals, però pràcticament de tràmit, raó per la qual van ser aprovats de forma directa, com així s'havia acordat el dia abans en Junta de Portaveus, I, en definitiva, el que contenien els referits punts era:
 
-Aprovació de les noves tarifes pel servei de taxi per al 2014, donar compte del compliment de la legislació sobre morositat en el pagament de les factures per part de l'Ajuntament, dos punts relatius a l'aprovació definitiva de l'Ordenança municipal sobre sorolls, un dels quals era per desestimar un recurs de reposició interposat fora de termini; un parell de punts més per autoritzar la compatibilització d'un treball professional privat amb el propi com a funcionari de l'Ajuntament de dos treballadors municipals, una bonificació del permís d'obres per a la finca que limita amb la Rectoria de l'església de Santa Maria de Palau-solità...; i la més important: aprovar la convocatòria d'ajuds per a les persones que, afectades per un llençament com a conseqüència d'una execució hipotecària, no es vegin en la necessitat d'haver de soportar el pagament d'un impost com el de la Plusvalua municipal. És a dir, aquella proposta presentada per Convergència i Unió l'any passat que va fer possible l'ajuda a aquestes persones, i que ara es porta a la pràctica amb la convocatòria dels ajuds per aquest any 2014.
 
I a partir d'aquí van començar el seguit de mocions: ICV en portava dues: Una per reivindicar les polítiques d'igualtat després dels atacs a les competències municipals que ha suposat la LRTSAL, (tot i que encara la qualificaven de projecte de llei quan ja està en vigor), però, també van voler (no ho poden evitar), atacar a la Generalitat amb el projecte de llei sobre governs locals, tot i que aquesta sí que és un mer projecte sobre el que s'està negociant entre tots els grups en el Parlament de Catalunya. Els acords però, ens van semblar correctes, i per això hi vam donar suport. L'altra moció feia referència a que a Palau, mitjançant una comissió de treball, s'organitzi algun tipus d'acte conmemoratiu dels setanta-cinc anys del final de la República, al que també hi vam donar suport. Pell de gallina en l'exposició de l'amic Josep Maria Serravinyals a l'hora de descriure la fugida dels republicans al final de la guerra civil pels carrers d'Olot segons descripció de l'Oriol Boigas.
 
Una moció subscrita per tots els grups relativa a reivindicar els drets de cobertura de la Seguretat Social així com el manteniment de la targeta sanitària després de passats noranta dies fora del país per cercar feina, que també es vol carregar el PP. I, en relació a la nostra proposta per tal de plantejar un Conflicte de competències davant el TC contra la LRSAL, finalment, fou subscrita per tothom a excepció del PP.
 
Pel que fa a la proposta de CiU perquè l'Ajuntament contracti una pòlissa d'assegurances que cobreixi totes les activitats al carrer portades a terme per entitats i col·lectius diversos quan l'Ajuntament no hi intervingui, malgrat la nostra convicció clara al respecte, donat que la resta de grups van demanar poder-ho estudiar amb calma i detalladament, vam consentir en posposar-la per a que sigui sotmesa a debat i votació en el ple del proper mes de març.
 
Com sabeu, nosaltres també vam presentar una moció en defensa del model educatiu català després dels darrers atacs judicials, però el PP també en va presentar una altra en un sentit totalment contrari. La nostra fou aprovada per tots els grups a excepció del PP, i la que defensava el bilingüisme integral i l'acatament de les darreres sentències fou rebutjada per tots els grups votant-la a favor només el PP. Però, si us parlava de Basarda espanyolista en el títol d'aquest post, aquí es va començar a observar un nivell de ràbia continguda, de visceralitat, d'anticatalanisme brutal mai vist fins ara en els plens municipals. Però, el més fort estava per arribar. El PP va portar al ple una moció demanant que l'Alcaldessa no cedeixi les dades del padró municipal en la celebració del que ells anomenen "Referéndum ilegal". I, el cert és que mai m'hagués imaginat que l'atac personal entrés a formar part d'un debat ideològic. El nivell de crispació, gairebé d'odi expressat pels representants del PP, (també els del públic assistent) amb la seva forma d'estar, d'actuar, amb aquella mena d'actitud amenaçadora, et fa adonar que la Democràcia és quelcom del que no n'acaben de formar part. La Democràcia quan serveix per imposar les seves idees és molt bona. Quan se saben perdedors davant d'una consulta radicalment democràtica, perden els papers i observes que poden arribar a ser perillosos. Però, al final, veus que tot plegat és un sentiment de por, de pànic, de terror de veure com s'els acaba aquella situació de dominadors, d'ocupants d'un territori conquerit per la força de les armes, sí allò del "Derecho de Conquista", que observen com la Democràcia en estat pur els deixa descol·locats i tant indefensos que només poden cridar i intentar aconseguir la confrontació. Però, el nostre procés és tant diàfan, transparent, democràtic i pacífic, que no hi poden fer res. I és això el que els desespera!
La moció fou desestimada amb els vots en contra de CiU, PSC, ICV i ERC. A favor només PP.
I acabo, fent referència a la incoherència, o no sé com definir-ho, en relació als posicionaments de la Veu del Sr. Tinoco. En aquesta moció es va abstenir alegant que, com que ell pertany a un grup independent i això no és un tema estrictament municipal, que prefereix no intervenir-hi. Enteneu alguna cosa? Que no afecta al poble cedir o no les dades del padró municipal? El mes passat ens vota a favor de la Consulta, ara s'absté davant la proposta de no cedir el padró..., Ells deuen saber què fan!
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.