dijous, 6 de febrer del 2014

PREGUNTES DE CiU AL PLE DE GENER 2014, 2ª PART

Seguint amb les preguntes que vam adreçar al govern municipal en el ple del passat dia 30, passo avui a explicar-ne unes quantes més:

 

4.- Per quina raó la Regidora Marcuello encara no ha facilitat al Grup municipal de Convergencia i Unió les actes de les tres reunions celebrades al llarg d'aquesta legislatura sobre el POUM, i que ja porta uns quants mesos dient que no ho ha fet per descuit? Ens les facilitarà juntament amb tota la informació, també sol·licitada per escrit, sobre les més de 160 al·legacions presentades al POUM)

 

Abans d'explicar-vos cap resposta, cal dir que, com recordareu, des del mes d'abril de 2013 venim demanant a tots els plens així com per escrit aquestes actes. Dijous passat, una estona abans del ple vaig rebre una trucada de la Regidora Marcuello en la que em comunicava que ja tenia pràcticament a punt les actes en qüestió, i que hi havia alguns problemes de caire burocràtic a l'hora de poder-nos facilitar tota la informació demanada en relació a les Al·legacions formulades al POUM. En el ple vaig manifestar que, com que la Sra. Marcuello m'havia dit que acabat el ple ens lliuraria les actes, doncs que ja no feia la pregunta. Doncs bé, arribats a dia d'avui, 6 de febrer, encara no ens han lliurat ni les actes ni tampoc tenim notícia sobre les al·legacions al POUM. Aquesta és la transparència i les "parets de vidre" que preconitzaven abans de les eleccions del 2011!

 

5.- Saben ja a què pensen destinar els 662.000 euros rebuts del conveni de Can Valls, malgrat haver renunciat als 140.000 euros dels 800.000 acordats per a la construcció de la que havia de ser la Piscina municipal?

 

La resposta va ser de la pròpia Alcaldessa manifestant, a l'igual que ja ho va fer en el ple de novembre, que ho estaven estudiant i quan sapiguessin a què destinarien aquests diners ja ens ho farien saber!

 

6.- Es disposa d'algun tipus d'informació o indici sobre els posibles autors del robatori de l'estelada instal·lada diumenge passat a la rotonda d'entrada al poble?

 

La Regidora Marcuello va contestar que no. Que poc abans de les dotze de la nit tant la Policia Local com els Mossos d'Esquadra havien fet acte de presència al lloc i tot estava correcte. Als pocs minuts ja no hi era l'estelada. Diu que hi ha una investigació oberta i que, tant bon punt hi hagi alguna informació, ens ho comunicaran.

 

7.- En relació a una despesa d'assesorament jurídic aprovat en Junta de Govern del dia 16 de gener per una entitat denominada Dones i Drets, volem conèixer quina és aquesta entitat i a què es destinaran exactament aquests diners.

 

La Regidora Marcuello ens va explicar que aquest era un servei d'assessorament jurídic per a dones en situació de Violència de Gènere que es presta de forma regular. Jo recordo que aquest mateix servei es venia prestant a través d'una advocada que la Diputació posava mensualment a disposició de les dones que es trobessin davant d'actes de violència de gènere.

 

8.- En relació a la darrera pròrroga d'un any aprovada avui del contracte amb l'empresa Clece per a la neteja dels diferents edificis i instal·lacions municipals; tenint en compte que l'anterior govern va fer l'actual adjudicació a aquesta empresa, comportant un estalvi de més de tres-cents mil euros l'any respecte del contracte anterior, demanem una valoració del nivell de satisfacció del Servei prestat per aquesta empresa als efectes d'una futura nova contractació.

 

El Regidor Abascal va expressar la seva absoluta satisfacció amb el servei prestat, i va dir que la seva voluntat era intentar encara rebaixar més el cost d'aquest servei. Els hi haurem de fer memòria del que deien quan nosaltres aconseguiem aquest tipus d'ajustos econòmics: que si precarització del treball, males condicions laborals de les treballadores, reducció dels seus salaris, etc. Què diferent que és mirar-se les coses des del govern estant!

 

I deixo la darrera de les preguntes per demà, que em dieu que m'allargo massa!

 




This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.