dilluns, 15 de desembre del 2014

GRAN CAP DE SETMANA PRENADALENC: COMERÇ, ENTITATS I SOLIDARITAT!

Efectivament, ha estat aquest, un cap de setmana on els comerciants del poble i les entitats de tota mena, han tornat a demostrar (i mai han fallat) que quan la volem fer grossa, no tenim aturador. No farem pas un repàs exhaustiu de tot el que s'ha esdevingut al llarg de dissabte i diumenge, perquè de ben segur, m'en deixaria alguna i per tant incorreria en una gran injustícia.
 
Però sí que es fa necessari reflexionar sobre el grau d'implicació de tots plegats en l'organització de grans events. Com en som de capaços d'haver refet el que la pluja va espatllar el passat dissabte 29 de novembre i així fer ressonar els tambors i timbals per tot el centre de la vila amb l'objectiu que cap nen quedi sense joguina en aquestes festes que ja tenim al davant. Com prop del 90% de parades de la Fira de Santa Llúcia corresponien a comerços, entitats i persones individuals de Palau-solità i Plegamans. Hem tornat a veure que, després d'un petit temps d'incerteses, les Vaques i les Cabres han tornat a ser el que eren i s'han superat en la recaptació de fons per a la Marató de TV3. Com les Colles del Ball de Gitanes, els amics Sardanistes, i tants altres han arrodonit la festa amb les seves sempre imprescindibles aportacions. Hem comprovat com, la Solidaritat de tots nosaltres no és només per als que no són del poble, sino que,com sempre a través de Caritas, de la mà de la Francesca de can Lluís, seguim aportant aliments i ajudes diverses als més necessitats d'entre els nostres. O com l'associació de discapacitats Adispap, també ens ha pogut mostrar el gran treball que fan amb les persones que pateixen determinades disminucions però que entre tots el que volem és que siguin uns més entre tots els ciutadans de la vila. O, per què no parlar dels Pessebristes que es superen any rere any, i quan ja pensàvem que tot estava inventat en el seu àmbit, ens sorprenen a tots amb un montatge extraordinari: (Triple Diorama Mòbil) que en cap cas us heu de perdre, creat pel Julià i en José Antonio.
 
Espectacular tot plegat. I és així que, entre tots, ens hem de seguir conjurant perquè aquesta dinàmica de participació iniciada ja fa uns quants anys, segueixi a l'alça i no s'aturi mai!
 
Amb tot, m'agrada seguir constatant com, malgrat tot el que l'actual govern municipal va arribar a dir i criticar sobre la Zona de Vianants, i els seus compromisos electorals de retornar el trànsit rodat a la zona així com tornar a permetre els aparcaments de vehicles, no s'han vist en cor de complir-ho, i han optat per explotar al màxim una zona que mai aquest poble havia pogut gaudir abans. M'ha agradat la idea d'expansió de la Fira cap al carrer Padró, tot i que penso que hi ha fórmules per no desestimar el carrer Anselm Clavé com així s'ha fet. I es fa necessari agraïr que l'Ajuntament s'hagi adonat que fer la Fira de Santa Llúcia en el Pont de la Puríssima era un error, per la baixada de públic que això comportava, i que hagi optat per recuperar el cap de setmana més proper a la festa que dona nom a la Fira, tal com així s'havia vingut celebrant anteriorment.
 
Finalment, permeteu-me una darrera reflexió que res té a veure amb l'exposat. M'ha cridat molt l'atenció com des del Govern municipal s'ha intentat tergiversar el que vaig escriure sobre la feina feta pels voluntaris de Protecció Civil al nostre poble. En primer lloc, m'ha cridat l'atenció l'esberament per un escrit en aquest blog, cosa que em fa pensar que segueixen enganxats al bloc fent que la seva actuació segueixi condicionada al que jo escric o deixo d'escriure. Però, el pitjor de tot, és que s'intenti manipular el que he dit en base al títol d'un apunt sense fixar-se (de forma mal intencionada) en el que en realitat hi expresso. Quan agraeixo quelcom als esmentats voluntaris, no és pas per contraposar-ho a ningú. Sé perfectament que en tenim molta de bona gent a les brigades municipals, a les entitats, etc. Vaig limitar-me a criticar la nula previsió pel que fa als efectius de la Policia Local per la ventada de dimarts passat. Que des del govern s'intenti influir en determinat personal municipal portant-los a engany sobre el que jo he escrit, resulta extremadament lamentable. Per sort, tots ens coneixem, i sabem cadascú de quin peu calça. I és aquí quan, després que alguns hagin rellegit aquell post, s'han adonat que algú només pretenia manipular-los políticament.
 
Que tothom prengui consciència del que hi ha, i que cadascú sàpiga valorar què fan els uns i els altres. Al final, tal i com així ha estat, la realitat posa a cadascú al seu lloc!
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com