dimarts, 9 de desembre del 2014

I QUÈ SERIA DE NOSALTRES SENSE ELS VOLUNTARIS DE PROTECCIÓ CIVIL!

I és que avui ha sigut un d'aquells dies que recordarem durant anys! Per sort no hi ha hagut danys personals ni materials d'importància, però, la ventada que s'ha produït al llarg del matí i migdia ha estat extraordinària.
 
Els que sovintegem estades a zones com l'Empordà, on la Tramuntana és habitual, podriem dir que, el vent en sí no ens espanta. Però, en zones on no bufa el vent amb força, com és el cas del Vallès, ni les construccions, ni l'arbrat i, per què no dir-ho, ni les persones, estan preparades per a embits d'aquesta índole.
 
L'avís hi era i tots sabiem que avui faria vent fora del normal. Tot i que la caiguda de grans arbres a molts llocs del poble, entre els quals a la plaça de l'Església de Santa Maria de Palau-solità, on ha caigut un xipré de grans dimensions, totes les coníferes de la zona del Parc del Pla de l'Alzina que delimita amb l'Avinguda Catalunya, el mur a l'IES, teules i d'altres elements a l'escola de can Cladellas..., i un llarg etcètera; hem tingut la sort que cap d'ells s'ha desplomat al damunt de persones que passaven per allà, i per tant no hem de lamentar grans danys, més enllà dels mínimament esperables.
 
Petits talls de llum, deficiències importants en la cobertura de la telefonia mòbil..., i moltes persones individuals treballant pel seu compte retirant restes, netejant voreres, entrades, ajudant al veí, etc.
 
Lamentable que, només una patrulla de la Policia local, formada per un agent i un caporal, hagin estat els únics que, de forma desbordada, han hagut d'actuar acudint a les diferents crides sorgides dels centenars de trucades rebudes a la comissaria de la Policia Local. Sort que, han respost i molt, els Mossos d'Esquadra de Santa Perpètua qui, amb diferents patrulles han actuat en moltes de les incidències que tenien lloc al nostre poble, com a conseqüència de la manca absoluta d'efectius de la Policia Local. Tampoc s'ha optat, ni tan sols per trucar a agents que no es trobaven de servei perquè acudíssin a salvaguardar la seguretat dels ciutadans de Palau-solità i Plegamans. Encara recordo l'incendi de l'empresa Sakata a l'estiu del 2008, que davant la crida efectuada, van ser onze els agents que es van prestar a actuar contra el foc! Malgrat tot, ens n'hem d'alegrar que, en el fons, no hagi estat necessari més del que ja s'ha disposat: Brigades municipals, ampliant el seu horari al servei del poble, empreses privades per seguir apartant arbres de carrers i camins, Mossos d'Esquadra, els nostres (pocs) policies..., etc. Però, renoi! que algú s'enrecordi d'agraïr alguna cosa a tots aquests voluntaris de Protecció Civil que, essent els únics que, sense cap tipus de compensació econòmica, sense cap remuneració i, com es pot veure, sense cap reconeixement per part de pràcticament ningú, se n'han fet un fart de tallar arbres, apartar-los, atendre a petits afectats, anant amunt i avall ajudant a tothom, col·laborant amb tothom, perdent temps de la seva tasca laboral en ajudar-nos, en fer que poguem accedir a les nostres cases, passar pels nostres camins... I què fa el Govern municipal? Fiscalitzar-los fins a extrems increïbles, controlar tots els seus moviments, exigir-los tíquets i comprovants de petites despeses en material comprat amb la subvenció municipal, fins a límits que poden ratllar el ridícul. Però, ells sempre hi són, tothom hi compta, tots sabem que mai ens fallen... A gent com aquesta és a la que cal homenatjar i distingir en situacions com les que avui s'han viscut. La resta són protocols d'actuació, personal al nostre servei perquè és la seva obligació. Però, els voluntaris de Protecció Civil, hi són perquè volen, perquè els agrada, perquè són així; i hi ha persones que mai podran arribar a entendre com algú pot dedicar-se a l'ajuda dels altres sense percebre res a canvi. Avui toca reconèixer la seva tasca i la seva voluntat manifesta en favor de tots nosaltres!
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com