dimarts, 13 de gener del 2015

OBRES, PRESSES, ANGOIXA..., ELECCIONS!

 
Ara que ja portàvem alguns dies podent caminar i circular pel poble amb certa tranquil·litat i seguretat, tornem a trobar-nos amb el desplegament propi de maquinàries, tanques i desviament de carrers, propi de periodes preelectorals. Ahir, havien de començar asfaltats a noves zones de la vila, (veurem si també arreglen carrers que estaven en perfectes condicions com ja han fet en més d'una ocasió) tractant-se de la zona propera a l'Alzina, els Turons i part dels carrers del polígon. És evident que la part que cada any, com així es va començar al 2008, es destina a reasfaltat i arranjaments de carrers i vials diversos, en temporada propera a eleccions, caldrà concentrar-los a principis d'any. El Pressupost municipal ja contempla prop d'un milió deuros A CRÈDIT! per aquest tipus d'actuacions, i també preveu que es comenci a pagar a partir del segon semestre de l'any. Per tant, fem les obres, i si no guanyem les eleccions, ja les pagarà el que vingui. Això sense pensar que, el que vingui, sigui qui sigui, sempre són els ciutadans de Palau-solità i Plegamans! I és que, no oblidem que la fórmula iniciada l'any 2008 permet anar arranjant carrers en una mitjana de trenta quilòmetres de vials cada any, o al menys així era durant l'anterior legislatura.
 
Dit això, jo no sé vosaltres, però per les sensacions que transmet i el que es va veient, sembla que l'obra que s'està executant entre Carrerada i Avinguda Catalunya, té tota la pinta d'acabar en xapussa. Però, no avancem aconteixements, i permeteu-me dir ben clar, que no ho voldria pas! De moment, el que sí sabem, és que quan es va contractar l'obra, i així es va establir en el contracte, la mateixa havia de finalitzar el passat 22 de desembre. Ara s'han reemprès els treballs després de l'aturada nadalenca, però diria que falta més d'un mes perquè això s'acabi. Esperem que l'Ajuntament faci les reclamacions pertinents, en clau de clàusules penals aplicables, a fi d'obtenir la indemnització que correspongui pels retards injustificats que s'hagin produït. Era evident que no es podia cumplir amb els terminis anunciats a bombo i platerets durant el passat mes de setembre. Si a mitjans de febrer s'ha acabat aquesta obra, ja podem estar ben contents!
Amb el senzill que era, agafar el projecte ja existent i redactat durant l'anterior legislatura, que englobava des de la baixada de can Cortès fins no només la cruïlla amb Carrerada, sino que s'allargava Carrerada avall i arribava també fins a ca l'Estruch! Doncs no, millor anar posant pegats, fent miniprojectes ara aquí i després allà, cada cosa amb materials i colors diferents, només perquè quedi clar que no és el projecte dels d'abans! Penós!
 
Però, els nervis segueixen a flor de pell, les presses s'han apoderat de l'equip de govern, els tècnics municipals ja no donen més de sí, i tot plegat pot acabar girant-se en contra de qui, després de tres anys i mig d'inacció es disposa a destinar tots els superàvits acumulats fins ara a més dels nous crèdits concertats a l'efecte, per fer tot el que s'ha deixat de fer durant tot aquest temps!
 
 Abans de Nadal també s'ens va anunciar que la famosa pista semicoberta s'iniciaria el dia 7 de gener. De moment sabem que el dia 8 tot just han signat el contracte ambuna de les empreses d'en Florentino Pérez. Avui, dimarts tretze, seria un bon dia per començar a posar quatre tanques perquè sembli que es mou alguna cosa. Va dir l'Alcaldessa a l'acte de la signatura del contracte, que no es preocupés l'oposició que, encara que les obres es prevegi finalitzar-les el mes de maig proper, que ella no faria cap inauguració. No, escolti, no la farà perquè la llei prohibeix fer inauguracions durant els dos mesos anteriors a les eleccions! Però, tampoc ho faria, perquè, de la manera que es van fent les obres, diria que no estarà pas acabada pel maig. De totes formes, a la famosa pista ja li hem destinat, entre una cosa i l'altra, uns vuit-cents-cinc mil euros, i no estara acabada! Li mancarà lavabos, vestidors i grades! Els partits ja poden anar posant en els seus respectius programes electorals que acabaran una pista que es deixarà a mig fer!
 
Diria que les sorpreses no s'acaben, i que encara en veurem alguna altra de destacable. Però, que pensin que mai les presses són bones companyes de viatge!
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com