divendres, 9 de gener del 2015

ÚLTIMS ESFORÇOS PER ACABAR DE DESPRESTIGIAR LA RECOLLIDA PORTA A PORTA

De tots és sabuda la mania que els socialistes palauencs han tingut des del primer dia de la present legislatura, d'intentar desfer tot el que fos possible del que s'havia portat a terme durant l'etapa de govern anterior. No em repetiré ara en el llistat del que s'han dedicat a desfer, per llarga però també per no ser reiteratiu en excés. D'aquest ànim destructiu sobre l'obra de l'anterior govern, s'en ha salvat fins ara, la recollida selectiva de les escombraries Porta a Porta de la brossa orgànica i el rebuig, així com el transport urbà i interurbà instaurats per aquell govern. I se n'ha salvat perquè el Regidor Pedro Sánchez ha lluitat contra tots els elements haguts i per haver i, sobretot, contra el grup socialista, majoritari en el govern municipal per evitar la desaparició d'aquestes grans i profitoses consecucions.
 
Des del primer dia els socialistes han intentat fer tot el que han pogut per acabar amb un sistema de recollida Porta a Porta del que, curiosament van ser ells els impulsors i ideòlegs, però que mai han acabat de païr que fos un altre govern, i a sobre liderat per CiU, qui ho instaurés amb algunes modificacions per perfeccionar-lo i fer-lo més eficient i atractiu per a la població.
 
Van cercar raons pressupostàries que els servíssin d'excusa per eliminar el Porta a Porta. S'els va demostrar que aquest era el sistema més sostenible i amb major retorn econòmic. Van encarregar una Auditoria a la Diputació de Barcelona amb l'intenció de demostrar que això no funcionava i que calia retornar al sistema de recollida anterior. El resultat de la mateixa va ser que Palau-solità i Plegamans havia aconseguit convertir-se en un dels municipis model a seguir per la resta del país i que érem el segon municipi de Catalunya en l'aprofitament i el reciclatge dels nostres residus. Tampoc els va sortir bé.
 
Han mantingut un extrany silenci fins ara. Però, com aquell qui no vol la cosa, de cop i volta ens hem topat amb les festes nadalenques. Sense que ningú s'adoni de la seva maldestre estratègia, han disposat el següent:
 
El dia de Nadal i el de Cap d'any han coincidit en dijous. Els dijous només es recull el rebuig en el Porta a Porta a partir de les 10 de la nit. Així, s'ha disposat que els dies anteriors, 24 i 31 de desembre, en lloc de recollir a partir de les 10 de la nit (lògic en dates així) s'avancés la recollida de la brossa orgànica Porta a Porta a partir de les quatre de la tarda. Què és el que ha passat? Doncs, que el gran volum de deixalles generat pels sopars de la nit de Nadal i els dinars del dia 25, no es poguessin recollir fins al divendres dia 26 a partir de les 10 de la nit. I el mateix amb el que es va generar en els sopars de la nit de les campanades i els dinars del dia 1 de gener, que no es van poder treure al portal de casa fins al divendres dia 2 a partir de les 10 de la nit.
 
Clar que aquells dies es va convertir el carrer i els voltants de les zones on hi ha contenidors de vidre, envasos i cartró en un autèntic femer! D'una forma subtil i indirecta s'ha volgut provocar una mena d'incivisme, a no ser que els ciutadans gaudíssin de suficient espai a casa seva o que es decidíssin a acudir a la Deixalleria on, malgrat romandre tancada, sí que s'hi poden dipositar aquest tipus de deixalles en uns contenidors instal·lats a l'efecte a l'entrada de l'equipament.
 
D'aquesta manera es vol anar provocant una consciència en contra d'aquest sistema intentant fer veure que això no funciona i que cal prendre decisions per evitar tanta brutícia, i així anar a parar a la justificació de l'eliminació del Porta a Porta.
 
Tant senzill que hauria resultat fer també la recollida de l'orgànica junt amb el rebuig els dies 25 de desembre i 1 de gener a partir de les 10 de la nit! Però no, millor deixar passar gairebé 48 hores sense recollida de l'orgànica per, en primer lloc deixar en evidència al regidor Pedro Sánchez, com tantes i tantes vegades ho han intentat, i per una altra, provocar la conscienciació indirecta a la gent en el sentit que s'adonin de les maldats d'un sistema de recollida que, si d'alguna cosa peca, és d'haver estat instaurat per un Govern liderat per CiU.
 
De totes formes, sabem de les bondats del sistema, del seu èxit, la seva eficàcia i sostenibilitat, a més de les avantatges econòmiques que té. I sabem que al menys el tenim garantit fins el proper mes de maig. Aleshores, amb un nou canvi de Govern podrem actuar i millorar-lo per fer-lo encara més eficient i sostenible i així mantenir-nos com a model a seguir en aquesta matèria!
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com