dimarts, 3 de maig del 2016

MOCIONS I PREGUNTES DEL PLE D'ABRIL

Si en el darrer apunt us comentava el gruix del ple ordinari del mes d'abril, pel que fa a les qüestions administratives, de tràmit i, en definitiva, de la feina del dia a dia del Govern, avui em centraré, com ja avisava al final de l'escrit, en les mocions presentades, debatudes i votades, així com d'alguna situació més que lamentable ocorreguda durant el torn de Precs i Preguntes.
 
Quatre van ser les mocions. En primer lloc, la que va presentar la CUP per tal d'expressar el suport del consistori palauenc i plegamaní als ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional, sí, la que abans es va anomenar Tribunal de Órden Público, i que segueix exercint les mateixes funcions però sota l'aparent paraigua de la Constitució Espanyola. Constitució que, per cert, ara he entès del tot, per què hi havia un meu professor a l'Universitat que la considerava Colpista. He tardat a entendre-ho, però, és ara quan salta a la vista de tothom. Però, ho fa amb la inestimable ajuda d'un tribunal clara i eminentment polític com és l'anomenat Tribunal Constitucional qui, setmanalment i per ordre del Govern espanyol està decidit també a atemptar contra els drets humans més elementals, contra els drets bàsics i essencials de les persones i dels pobles com Catalunya i la seva gent. Doncs, com es pot intuir, hi vam donar suport, i no només això, sino que, com ja vam manifestar a la Comissió Informativa de la setmana anterior, ens hi vam adherir amb totes les nostres forces i convicció.
 
ICV va presentar tres mocions. Una, per explaiar-se contra la generalitat i contra qui faci falta, amb les típiques i tòpiques proclames d'esquerres que tant els agrada expressar, però que tant poc practiquen quan ocupen llocs de responsabilitat. Feien crides a la reconstrucció de l'estat del benestar, reclamàven l'aprovació d'un pla de xoc, que diria que ja s'ha fet, però que segur que no els agrada, i si els hi agradés també dirien que no els agrada; demanaven la eliminació de la reforma laboral, per acabar cridant a la població a la mobilització per al dia 1 de maig en la lluita obrera i sindical. Com que, malgrat la part expositiva, el que importa en una moció són els acords que es proposen, vam optar per l'abstenció, ja que en alguns acords sí que hi estem conformes, en d'altres no. El que va cridar més l'atenció va ser quan la Regidora Marcuello va manifestar la seva indignació pel fet d'haver-se programat el Mercat Medieval en un dia tant assenyalat per a la lluita de classes. A la vista de les trenta mil persones que diumenge van passar pel Castell de Plegamans i rodalies, veig que no li van fer massa cas.
 
Una altra moció feia referència a la necessitat de recuperar l'empresa pública ATLL en la gestió de l'aigua. Els vam haver de recordar com, durant el tripartit, sota la responsabilitat d'ICV es va multiplicar per deu el deute de l'ACA i d'ATLL, i que la raó de l'actual situació no era cap altra que la nefasta gestió exercida en el seu dia per mandataris d'ICV que ha acabat provocant un encariment desorbitat i desproporcionat de l'aigua a tots els ciutadans.
 
Finalment, també ICV va presentar una moció demanant que el romanent positiu de la liquidació de l'exercici econòmic del 2015 sigui destinat prioritàriament a donar compliment a les mocions presentades per l'oposició. Com va dir el regidor Méndez de la CUP, aprovar això voldria dir que les mocions aprovades no obliguen i que el govern no executa, cosa que, com es pot comprovar, no és així. Però, el ridícul de la Regidora Marcuello es va evidenciar quan el Regidor Sanabria va llistar totes les mocions aprovades relacionant-les amb les partides pressupostàries existents. Per tant, moció sense cap ni peus, a la que només ens hi podiem oposar i desestimar, com així va ser.
 
Abans em referia al torn de Precs i Preguntes que es va desenvolupar dins la normalitat, com és habitual. La nota discordant la va provocar el Regidor no adscrit José Luís Heras volent fer preguntes sobre qüestions personals de funcionaris municipals, oferint dades que permetien identificar a qui es referia. El mes passat ja ho va perpetrar i li vaig haver de recordar que, si és cert que la seva professió és la de Consultor en Protecció de Dades, estava conculcant els principis més elementals de la privacitat, el dret a l'honor, a la intimitat i a la pròpia imatge. Li vaig dir que mai li contestaria en públic una pregunta d'aquestes característiques. Dijous passat va tornar-hi però, com que tenia pànic a que fos jo qui li respongués, va adreçar la pregunta a l'Alcaldessa qui, com no podia ser d'una altra manera, li va contestar en els mateixos termes. Lamentable quan, prop de les onze de la nit, diu que trasllada al ple una pregunta d'un nen de set anys que ens està escoltant per la Ràdio. I no està dormint aquest nen a aquestes hores? I finalment, encara més lamentable si cap, adreçant-se al Regidor Sanabria com a Franquista i boicotejador dels seus correus electrònics, participació als debats de Ràdio Palau o en el bbutlletí municipal. ell sabia, perquè així se li havia explicat, que per part dels tècnics informàtics s'havia produït un error tècnic en el moment que va sortir del Govern, i que ja s'havia solucionat. Però, el seu afany de notorietat pública, el va fer entrar en una dinàmica d'insults i perversió política mai vista fins ara al nostre Ajuntament. si a això hi afegim que s'adreça al plenari en nom d'un grup polític pel qual no es va presentar, després de ser expulsat de Guanyem Palau, us n'adonareu de quin és el nivell polític d'un personatge al que, de moment, només sembla que li fa la gara gara, la Regidora Marcuello d'ICV.

Libre de virus. www.avast.com