dimarts, 17 de maig del 2016

LES DADES DE LA TELEASSISTÈNCIA 2015

Una altra de les moltíssimes prestacions, serveis o ajudes que s'ofereixen a determinades persones, famílies o col·lectius del nostre poble des de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament, és l'anomenada Teleassistència.
 
Aquest servei consisteix en que, a persones amb cert grau de dependència, gent d'edat avançada, persones amb determinades malalties mentals o de mobilitat, persones que viuen soles, i en definitiva, homes, dones, joves o infants que es trobin patint situacions d'aquestes característiques, si així ho sol·liciten, i d'acord amb els informes emesos per les nostres treballadores Socials un cop examinades cadascuna de les situacions a cobrir, s'ofereix la possibilitat que aquestes persones disposin d'un aparell, tipus penjoll que, de forma electrònica conecta directament amb una central per tal d'activar amb la màxima celeritat, urgència i eficàcia, l'actuació més adequada per poder resoldre el problema. Pensem, per exemple, en caigudes, impossibilitat de aixecar-se del llit, sortir de la dutxa o banyera i un llarg ventall d'altres situacions.
 
És evident que resulta d'una gran utilitat per a persones grans i que viuen soles, però són moltes les casuístiques que poden resultar ateses amb aquest servei.
 
Prement un botó s'activarà la central i aquesta derivarà l'atenció necessària, o bé a un familiar, la policia, l'ambulància o el que més convingui. En d'altres casos, s'activarà sol el dispositiu en cas que el ciutadà atès no doni avís durant un determinat periode preestablert durant el matí i la tarda. Si el titular no dona avís, serà la central qui avisarà al familiar o la policia, segons la situació i circumpstàncies de cadascú.
 
És cert que, per a poder disposar d'aquest dispositiu de teleassistència cal abonar una taxa de 21 euros cada tres mesos, la qual, en funció del nombre de persones o la situació personal i econòmica de cadascú, aquesta taxa s'anirà reduïnt fins a l'exempció total segons els casos. I és que, cal tenir en compte que es tracta d'una contractació a una empresa privada amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.
 
Les dades de l'any 2015 són les següents:
 
No hi ha hagut sol·licituds per a joves d'entre 0 i 17 anys. De 18 a 64 anys, han estat tres les persones amb el dispositiu actiu; en concret dos homes i una dona. D'entre 65 i 84 anys, trenta homes i seixanta-dues dones. De més de 85 anys, vint-i-sis homes i vuitanta-sis dones.
 
El temps estimat d'espera des que es sol·licita el servei fins a la seva definitiva instal·lació i activació és de trenta dies.
 
En definitiva, actualment, que és exactament com va finalitzar l'any 2015, a Palau-solità i Plegamans hi ha un total de 155 aparells actius, exactament el mateix que de llars ateses.
 

Libre de virus. www.avast.com