divendres, 20 de maig del 2016

NO A LA PROHIBICIÓ D'ESTELADES. SÍ A LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ!

Donada la prohibició de portar banderes estelades al partit de la final de la Copa de diumenge contra el sevilla, per part de la Delegada del Govern espanyol a Madrid, considerant que, tot i haver-se ja convocat, amb el corresponent ordre del dia, la Comissió Informativa prèvia al ple ordinari del mes de maig del proper dijous dia 26, vam trobar necessari presentar com a proposta d'urgència a l'esmentada Comissió per a ser inclosa a l'ordre del dia del ple, una moció en suport a la llibertat d'expressió i en contra de la prohibició efectuada d'exhibició d'estelades al partit d'aquest diumenge, la qual fou acceptada a tràmit.

  La moció en qüestió us la transcric a continuació:

 

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DE CIU (CONVERGÈNCIA I DEMÒCRATES DE CATALUNYA) DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS EN SUPORT DE  LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ  I DE L'ESTELADA.

  

Atès el reiterat menyspreu i intolerància del Govern de l'Estat espanyol per la llibertat d'expressió d'una part important de la ciutadania de Catalunya i pels símbols que els representen.

 

Atès que el Parlament de Catalunya a través de la Resolució 497/X va reconèixer l'Estelada com a símbol d'un anhel i d'una reivindicació democràtica legítima, legal i no violenta.

 

 El grup Municipal de CiU (Convergència i Demòcrates de Catalunya) de Palau-solità i Plegamans, proposem al Ple l'adopció dels següents acords:

 

 1.      L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans rebutjà frontalment qualsevol prohibició d'exhibició de símbols democràtics i legals utilitzats per la ciutadania.

 

2.      L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans rebutja frontalment qualsevol intent del Govern espanyol de coartar la llibertat d'expressió de la ciutadania de Catalunya quan s'expressa de forma democràtica, legítima, legal i no violenta.

 

3.      L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans expressa el seu ple suport a la Resolució 497/X del Parlament de Catalunya de reconeixement de l'Estelada com a símbol d'un anhel i d'una reivindicació democràtica

 

4.      L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans exigeix al Govern de l'Estat espanyol que deixi de perseguir als ciutadans de Catalunya per la lliure expressió un anhel i una reivindicació democràtica, legítima, legal i no violenta com és la de demanar la independència de Catalunya.

 

5.      Trametre aquesta Moció al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat, al Congrés dels Diputats i al Govern de l'estat espanyol

 

Palau-solità i Plegamans, 19 de maig de 2016.

 


Libre de virus. www.avast.com