divendres, 24 de maig del 2019

NOMÉS QUATRE MUNICIPIS DE TOT L'ESTAT ESPANYOL (PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS ENTRE ELLS) GARANTIRAN EL VOT ACCESSIBLE PER A CECS EN LES ELECCIONS MUNICIPALS DE DIUMENGE!

Només 4 municipis de l’estat garantiran el vot accessible a les persones cegues per escollir els seus ajuntaments

Les eleccions europees, generals i autonòmiques  són accessibles. No ho són les municipals ni el vot per correu.

Resum de les convocatòries. Més avall els detalls.

Cerdanyola del Vallès: 10:00h. Convocatòria principal. Escola La Sínia

Ripollet: 12:30h. Casal d’avis

Cubelles: 12:30h. Parc 1 d’octubre, davant col·legi Charly Rivel 

Palau Solità i Plegamans: 12:00h. Sala Polivalent

En aquest document  trobareu els detalls  de les convocatòries.

23 de maig de 2019 

Després d’anys de reivindicacions polítiques, mediàtiques, tècniques i socials, l’Associació Catalana per a la Integració del Cec, ACIC, va aconseguir que al 2007 es modifiqués la Llei Electoral (LOREG).

Fins llavors les persones cegues havíem de votar acompanyades ja que no existia cap sistema que permetés l’autonomia personal i el secret de vot.

 

Després d‘estudiar molts sistemes d’altres països es va promulgar el decret que en detallava un per a Espanya i es posava en funcionament per primer cop al 2008, per totes les eleccions excepte les municipals. Aquestes  van quedar pendents de regulació a l’espera d’informes que indiquessin la viabilitat i bon funcionament del sistema. També va quedar pendent el vot per correu.

 

Som al 2019 i han passat 12 anys en els que ens hem manifestat, fet campanyes de premsa, parlat amb totes les forces polítiques, comparegut al Congrés dels Diputats, promogut mocions a ajuntaments... i seguim sense tenir garantit aquest dret fonamental i constitucional. Només es garantirà als 4 municipis citats.

 

El 26M tornarem a retrocedir. Votarem amb el quit de vot accessible a les eleccions europees i sense a les municipals, després d’haver-ho fet també de manera accessible a les generals del 28A.

 

Al gener d’aquest any l’Ajuntament de Cubelles va suggerir-nos implementar el mateix sistema de vot accessible a les municipals fent-se’n càrrec el consistori.

El ple de la localitat ho va aprovar i a partir d’aquell moment d’altres poblacions com Ripollet, Cerdanyola i Palau Solità i Plegamans s’hi van sumar.

Més informació detallada a la secció d’actualitat  del web www.webacic.cat

Cerdanyola del Vallès. 10:00h del matí. Escola la Sínia. Carrer La Sínia 13

José Ángel carrey, president de l’ACIC i Meritxell Aymerich, responsable de comunicació de l’associació, ambdós residents a la ciutat, permetran a la premsa acompanyar-los a votar i veure els dos sistemes de vot accessible (el de LES EUROPEES i el de les municipals).

Faran declaracions a la premsa sobre la història de la reivindicació, les qüestions pendents (vot accessible a les municipals arreu i per correu) i valoraran l’aprovació dels ajuntaments que han garantit aquest dret fonamental. Provablement els acompanyaran representants de l’ajuntament (per confirmar).

Cubelles. 12:00h. Parc 1 d’octubre, davant Col·legi Charlie Rivel

Neus Salvat, vicepresidenta de l’ACIC i d’altres representants d’entitats del poble i provablement (per confirmar) de l’ajuntament, explicaran la reivindicació i la iniciativa de Cubelles, el primer municipi que va aprovar garantir el vot accessible a les municipals.

La premsa no podrà fer seguiment de cap elector invident ja que no hi ha hagut peticions del sistema de vot accessible a la localitat. Tot i així, l’ajuntament ha continuat amb la seva idea de garantir el dret, independentment de les peticions.

Ripollet. 12:30h. Casal d’avis. C/Calvari 90

Javier Conesa, Un votant de la localitat mostrarà el sistema de vot accessible i farà declaracions sobre les seves impressions.

És el primer cop que demana el quit de vot accessible en qualsevol dels comicis.

L’acompanyaran representants de l’ACIC que faran declaracions sobre la reivindicació i provablement (per confirmar)també de l’ajuntament..

Palau Solità i plegamans. 12:00h.  Sala Polivalent de Palau. Camí Reial 136

El regidor invident Jaume Oliveras votarà al seu col·legi electoral fent ús del sistema implantat pels 4 ajuntaments per a les municipals.

Contactes per declaracions i  entrevistes

Meritxell Aymerich, responsable de comunicació d’ACIC: 696209444

José Ángel Carrey, president de l’ACIC: 608038822

Neus Salvat, vicepresidenta de l’ACIC i representant de l’entitat que atendrà a la premsa a Cubelles: 651356113

Joan Heras, representant de l’ACIC:  605340723

Jaume Oliveras, regidor invident de l’ajuntament de Palau Solità i Plegamans: 637796180

Mail de l’associació: comunicacio@webacic.cat

Twitter: @aciccat

Webs: www.webacic.cat i www.votoaccesible.com