dimecres, 2 de juny del 2010

NOTÍCIES

Decidir amb responsabilitat
L’abstenció de CiU a la votació al Congrés dels Diputats del pla d’ajust presentat pel govern central és un exemple de responsabilitat política. Les mesures presentades pel govern són impopulars, insuficients i en alguns aspectes, equivocades, però en el seu conjunt són necessàries i imprescindibles. La derrota del govern hauria tingut les pitjors conseqüències, tant internes espanyoles com europees. El Partit Popular, que va votar en contra, segueix amb una actitud demagògica i sense presentar propostes de cap tipus. A Madrid hi ha un govern incompetent, com van assenyalar tots els partits excepte el PSOE i un primer partit de l’oposició, el PP, també incompetent i, a més, demagògic.

Mesures d’ajust a Europa
Grècia ja va presentar un paquet molt important de mesures econòmiques. També ho ha fet Itàlia, amb un paquet d’estalvi de 24.000 milions, el nou govern britànic, amb una retallada inicial de 7.100 milions d’euros a la qual ja ha anunciat que en seguiran d’altres, i també França, que ha anunciat que retardarà l’edat de jubilació. Alemanya ja fa temps que ha ajustat les seves despeses. Tots els països europeus es proposen l’objectiu de reduir el deute i el dèficit públics. Totes aquestes mesures han provocat la inquietud del FMI que creu que, malgrat que són necessàries a Grècia, Espanya, Portugal i Irlanda, poden retardar la recuperació econòmica. Així ho han expressat diferents personalitats del món econòmic internacional, que alerten d’un excés de zel.

Contenció a Catalunya.
El Govern tripartit català, en canvi, exercint una més que demagògica i malentesa política anticrisi, opta per apujar impostos, fent discursos del tipus que siguin els rics els que paguin..., però, sembla que ningú hagi pensat encara en la possibilitat de fer alguna política encaminada a crear ocupació. En un país on la constitució ja estableix que els impostos directes siguin progressius, els rics sempre pagaran més que els que mantenen un nivell d'ingressos inferiors.
Com si no en tinguessim prou amb l'expoli practicat per Espanya sobre Catalunya, ara ens autoflagelem demagògicament apujant impostos i atacant encara més la productivitat i la creació de riquesa! I és que, qui s'ha dedicat a contractar a prop de 70 000 persones en els darrers set anys, ha esgotat les idees per contenir res.

Palau-solità i Plegamans.
Al nostre poble, en canvi, ja fa mesos que treballem per la contenció en la despesa al nostre ajuntament, havent consensuat en el govern municipal una reducció de la mateixa que envolta entre un 20 i un 30% de la despesa prevista. I aquí no s'ha procedit a la contractació massiva de personal, sino que s'ha contractat a les persones o càrrecs que venim obligats per llei. Tenim 191 treballadors i no 244 com vol fer veure malintencionadament l'oposició i els seus tant deteriorats altaveus mediàtics!