dilluns, 16 de desembre del 2013

CONCENTRACIÓ CONTRA LA LLEI DE RACIONALITZACIÓ I SOSTENIBILITAT DE L'ADMINISTRACIÓ LOCAL

El passat dijous dia 12 del 12, també al nostre poble va tenir lloc una concentració davant l'Ajuntament, tal i com es va fer en la pràctica totalitat dels pobles i ciutats de Catalunya, per protestar públicament contra la reforma que el govern espanyol està volent portar a terme respecte de la regulació del què i el com dels ajuntaments i l'administració local en general.
 
Com sabeu, les notícies en relació a l'acord sobre la consulta per la Independència de Catalunya han passat al davant d'altres qüestions, i per això no és fins avui que us en parlo.
 
Em preguntaven a Ràdio Palau el mateix dijous, per quina raó nosaltres, (Convergència i Unió), donavem suport a aquella concentració. Evidentment, el primer que em va venir al cap fou, que són tres ja les ocasions en les que el nostre Grup municipal ha presentat mocions en contra d'aquesta proposta de reforma legislativa, una d'elles juntament amb el PSC, i la darrera en el ple ordinari del passat mes de novembre a la que s'hi van adherir tots els grups a excepció del PP. I és que,cada fase que ha anat atravessant la proposta ha comportat que nosaltres hi expresessim el nostre rebuig. I ara, sembla que aquesta mateixa setmana, podria ser aprovada en el Senat, i per tant, l'atac frontal a les competències pròpies dels municipis catalans, però també a les de la Generalitat, es veuran definitivament conculcades, en contra fins i tot, del que estableix la tant sacrosanta Constitució.
 
Em preguntaven per la solució a adoptar. Jo, a banda de pensar que amb la independència de Catalunya s'acabaria d'una vegada amb tots aquests atacs, el que vaig dir, és que caldrà avançar amb fermesa pel camí iniciat per la Vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, amb la nova Llei sobre Governs Locals. Aquesta sí que serà una norma respectuosa amb l'Estatut d'Autonomia, acordada amb consens, tal i com s'està treballant actualment i fent que les decisions es prenguin com més aprop del ciutadà millor. És a dir, allò del principi de subsidiarietat.
 
Penso que, dels prop de dos-cents treballadors municipals actuals, la nova regulació espanyola, ens portaria a no necessitar-ne més de trenta! Ni Serveis Socials, Ni Joventut, ni Ràdio Palau, ni la Policia Local, ni Ensenyament, ni escoles bressol, ni escola de música, ni desenvolupament i ocupació, DesOc, ni recollida selectiva, ni transport urbà i interurbà, ni tants i tants altres serveis dels que ens podem sentir orgullosos, i que de tant han servit als palauencs i plegamanins!
 
La Vicepresidenta va dir un dia que tenia el compromís verbal del Govern espanyol, que no afectaria la nova llei en res a les competències pròpies de la Generalitat mitjançant una disposició adiccional. Tal i com estan les coses, ja no ens creiem res, i tot el que sigui anar minant el país estarà ben vist per Espanya.
 
Nosaltres seguirem lluitant. Hi érem tots a excepció del PP a la Plaça de la Vila. Més de cent persones a les dotze del migdia.
 
Tenim com a país molts fronts oberts, i aquest n'és un altre.
 
Seguirem!