dilluns, 30 de desembre del 2013

EL MAL RESUM DEL 2013

Sembla que, com ja es va fer l'any passat, l'Alcaldessa Teresa Padrós va ser entrevistada en el programa magazine El Meu Carrer de Ràdio Palau, el passat dia 24 de desembre al vespre. I, en saber-ho, a través del Palau Notícies de divendres 27, m'he decidit a escoltar-lo per Internet.
 
El resum de la gestió política a Palau-solità i Plegamans pel que fa al 2013 és la següent:
 
1- S'ha redreçat l'economia municipal ja que l'anterior govern l'havia deixat molt malmesa.
2. Ens hem tret del damunt el Pla Econòmic-financer que tant mal ens feia.
3. S'ha aprovat inicialment el POUM, i esperem aprovar-lo definitivament ben aviat.
4. A diferència de l'anterior govern, hem (que vol dir han) invertit en els barris i no només en el centre del poble.
5. Hem posat el SWAP sobre la taula perquè es depurin responsabilitats pel crèdit de quatre milions d'euros concertat per l'anterior govern.
 
Aquest és el resum, i aquest és el trist vagatge de l'actual equip de govern al nostre poble.
 
ara tocaria contraposar als cinc punts esmentats per l'alcaldessa els següents:
1. L'Economia municipal no patia cap tipus de desajust, com així es va haver de reconèixer en el seu dia per ella mateixa i pel seu regidor d'Economia, Joan Segrelles. Durant la tardor de 2011 van arribar a afirmar en la mateixa emissora que l'Economia de l'Ajuntament Palauenc estava molt sanejada. No només això, sino que, contradient els titulars que l'actual govern va voler publicar a l'inici de la legislatura, va evidenciar-se la bona salut econòmica del consistori tancant-se en positiu els pressupostos municipals i la seva definitiva liquidació.
2. Sobre el Pla Econòmic-financer, s'ha de dir que, el mateix es va haver d'elaborar i aprovar com a conseqüència, sí d'un petit increment en l'endeutament municipal, passant del 57% a un 61%, quan la majoria d'ajuntaments catalans i del nostre entorn més immediat mantenien uns nivells d'endeutament d'entre el 90 i el 125%. Aquest petit augment del deute, per les grans inversions i serveis oferts al municipi, va comportar l'aprovació d'aquest pla en aplicació de la llei d'Estabilitat pressupostària, però sense que comportés cap limitació en la gestió econòmica municipal. És més, el tècnic de la Diputació de Barcelona (aleshores governada pel PSC) va manifestar davant tots els regidors de la corporació, que pocs municipis coneixia tant sanejats com el nostre.
Per tant, és una nova fal·làcia afirmar que s'han tret del damunt un pla que no suposava cap limitació en cap sentit en el dia a dia del nostre Ajuntament.
3. En relació a l'aprovació inicial del POUM, que us haig de dir què no sapigueu. Aquest document estava perfectament acabat i enllestit al final de la passada legislatura, i el que ha acabat fent la nova regidora de l'àrea, Maria Àngels Marcuello, és contractar multitud d'advocats amb carnet d'ICV, com en Salvador Milà i la Dolors Clavell, a gairebé cent mil euros l'any, perquè atenguin les seves petites i interessades modificacions, ves a saber si en benefici d'algun particular, deixin sense efecte convenis urbanístics ja subscrits i compromesos i alguna petita cosa més sense importància.
Ara, un cop aprovat inicialment el passat 30 d'abril d'enguany, toca resoldre les més de cent seixanta al·legacions que s'hi han presentat i portar-ho novament a Ple. Es va comprometre a fer-ho en els plenaris de gener o febrer. Veurem. De moment, el que sabem és que la documentació que li venim reclamant de forma reiterada des del mes d'abril de 2013, encara no ens l'ha fet arribar!
4. Diu que ara s'inverteix als barris i no com abans només al centre. Qui diu que no es va invertir als barris? De veritat es creuen el que diuen? Que ningú ha vist les voreres que es van arribar a arreglar en quatre anys? Els carrers de tots els barris que es van reasfaltar, arranjar, repintar, ressenyalitzar, etc? Volen fer veure coses que no són jugant en la escassa memòria de la gent? Que no és invertir als barris la implantació del nou servei de transport urbà i interurbà? No és invertir als barris les pistes d'esport i esvarjo que es van crear i arranjar a tots els barris? taules de ping-pong, cistelles de basquet, aparells de gimnàstica en diferents zones? És inversió als barris la pista d'eskate, la Ronda verda, etc? És invertir als barris crear i dissenyar un carril bici que conecti tots els principals equipaments i centres educatius del municipi, ara ja abandonat de la mà de Déu? És invertir als barris restaurar la masia de can Falguera?
Que no ens venguin com a projectes el que és pur manteniment. Que ens expliquin quines inversions han realitzat durant el 2013, i en parlarem.
5. Sobre el SWAP. Menteixen compulsivament quan afirmen que ens vam endeutar en quatre milions d'euros. El que es va concentrar en aquest producte (que no és cap SWAP) van ser diversos crèdits ja existents i concertats, inclòs el de nou-cents mil euros, que també hi era, utilitzat per avançar els diners de Montjuïc, que una sentència va obligar a que els veïns ho abonessin, i havent hagut de pagar de les arques municipals els tres-cents mil d'interessos, al ser la sentència en qüestió de l'any 2005. Doncs, no hi va haver cap major endeutament amb la contractació d'aquest producte. Per tant, en el seu resum d'enguany, consta que han denunciat a polítics, però també a la Secretària municipal i a l'anterior interventora, tot i haver afirmat en un ple que no s'havia denunciat a ningú. I, si no en tenien prou amb la denúncia, ara s'han personat al Jutjat com Acusació particular!
 
Doncs, tot això, segons l'Alcaldessa, més tot el que s'ha desfet, és el que cal comptar en el resum del 2013. Suposo que per al 2014 encara resta desfer la recollida selectiva porta a porta i, no sé si s'atreviran amb el transport urbà i interurbà!
 
De moment, permeteu-me que us desitgi que tingueu una immillorable entrada d'any, i que l'il·lusió i l'actitud positiva sigui la que s'apoderi de tots per tal de combatre tant de negativisme imperant!