diumenge, 29 de maig del 2011

37 VOTS!

37: Són els sufragis que li van faltar a Convergència i Unió per poder obtenir sis regidors. O, perquè fos ciU qui n'obtingués sis i el PSC cinc. I, tot i l'empat total, de moment, el PSC n'ha obtingut sis i CiU cinc.

6: Són els vots que li han faltat a ICV per aconseguir tres regidors i no quedar-se en els dos que ja tenien, malgrat haver esgarrapat més de 130 sufragis als socialistes dels 200 que aproximadament han perdut. i suposo que la resta de vots exsocialistes han anat a parar inexorablement al PP que, ha pujat d'una forma ostensible sense que el tant denostat pacte tripartit o repartit, com alguns han volgut definir-lo hagi perjudicat el més mínim ni al PP ni a cap dels altres socis del govern sortint.

3: Són els vots que, de no haver-los obtingut, haguessin suposat que ERC no hagués aconseguit l'únic regidor elegit.

1: És el vot que li manca a la CUP per obtenir un regidor. Més ben dit, li falta únicament un 0,6 vots per obtenir el regidor. La CUP ha presentat al·legacions davant la Junta Electoral Central doncs s'ha detectat l'existència d'una butlleta trencada exactament pel plec de la papereta la qual fou considerada nul·la. Així, entenent que no hi ha voluntarietat en el trencament de l'esmentada papereta, és la raó per la qual aquesta candidatura lluitarà fins al final per aconseguir el regidor que li correspondria en cas de ser considerada vàlida. Aquest fet comportaria que el regidor que obtinguessin seria el sisè dels socialistes, i per tant, es produïria un autèntic empat a cinc regidors entre el PSC i ciU, amb dos del PP, dos dICV, un d'ERC, un de la VdPsiP i un de la CUP.

Tot plegat, provocarà múltiples reflexions i valoracions que, entendreu que deixi per més endavant ja que, la prudència i la discreció és el que marcarà la meva actuació d'aquí al dia 11 de juny, data en que es constituïrà el nou consistori i serà elegit el nou alcalde o alcaldessa de Palau-solità i Plegamans.

Són moltes les opcions possibles: que si un quatripartit amb CiU, PP, ERC i la VdPsiP; que si un tripartit d'esquerres amb PSC, ICV i ERC, o dels dos primers amb VdPsiP; que si un quatripartit amb ciU, ICV, ERC i vdPsip; o com demanen alguns: una sociovergència!

Una dada: si els vots en blanc emesos corresponguessin a una determinada formació política, aquesta hauria obtingut un regidor. I una altra: Si sumem els sufragis de les candidatures menys votades com LCI, la CUP, ERC, VdPsiP i els vots en blanc, tots junts sumen tant com cadascuna de les dues formacions majoritàries. tot això caldrà que es tingui en molta consideració.

tot plegat és molt complex, i el que sí ha quedat clar és que el poble ha optat per la pluralitat, per la diversitat de forces amb representació a l'ajuntament, i aquesta pluralitat i diversitat és la que ha de quedar reflectida, d'una manera o altra, en la formació del proper govern municipal.

Seran dies, els propers, d'intenses negociacions, reunions, trucades i converses de tot tipus, que, de ben segur, faran possible un govern plural i divers, com demana Palau, i que aquest, d'una manera o altra, podrà seguir tirant endavant els grans projectes iniciats i així continuar també transformant i posant al dia un poble que durant els darrers quatre anys ha rebut un gran impuls a tot nivell que a hores d'ara ja no pot tenir aturador.