dimarts, 17 de maig del 2011

A PALAU TAMBÉ ESTEM ULTIMANT L'ELABORACIÓ D'UN PLA D'EMERGÈNCIES PER MOVIMENTS SÍSMICS

com sabeu, ja fa més d'un any i mig que vam crear l'àrea municipal de Protecció Civil i Emergències com a responsable de la qual fou nomenat el Sotsinspector de policia sr. Joan gracia i Álvarez. des d'aleshores, s'ha treballat intensament i d'una forma transversal amb les diferents àrees de l'ajuntament, i amb coordinació amb la Generalitat de Catalunya, l'elaboració de diferents plans d'emergències als que venim obligats, i que mai cap govern amb anterioritat s'havia preocupat el més mínim de fer o encarregar.

Com a municipi turístic que som, per exprés mandat de la generalitat, venim obligats a disposar del pla bàsic de protecció civil, que és el que ens ha de servir com a guia d'actuació per a qualsevol tipus d'emergència. aquest fou ja aprovat definitivament, i amb la total adequació acordada, també per la generalitat, en el ple ordinari del mes de juny de 2010. així, en el ple municipal del passat mes de febrer fou aprovat el pla d'emergències per inundacions al nostre poble.

Hi ha d'altres plans als que estem obligats, com són el de risc d'incendis forestals, que, tot i no tenir elaborat encara el que ens proposa l'administració del govern de Catalunya, sí que, en canvi, s'ha elaborat un pla per part de la Diputació de Barcelona que, de moment, cobreix aquestes necessitats de forma correcta.

Hi ha d'altres plans especials i específics que també hem de fer. Però, a propòsit del terratrèmol de Llorca, vull manifestar que estem pràcticament a punt de portar al ple, ja en la propera legislatura, el pla d'emergències per risc de moviments sísmics, o sismiCat, I és que, la llei obliga als municipis com el nostre a disposar d'aquests tipus de plans, precisament perquè tots plegats, i per a tota mena de grups actuants, es sàpiga com cal reaccionar davant situacions com les que han tingut lloc a la localitat murciana de Llorca.

Sembla que mai haguem de ser víctimes d'episodis d'aquests tipus fins que ens hi trobem. I, en aquest sentit, observem, un cop més, com la direcció en la que es treballa i s'ha treballat des de l'actual equip de govern és la correcta, demostrant com la nostra preocupació són les persones de Palau-solità i Plegamans i el seu benestar i seguretat!