dimarts, 10 de maig del 2011

LA PISCINA

Com aquell qui no vol la cosa, ens trobem ja en plena campanya electoral per a les eleccions del proper diumenge dia 22 de maig. I, com ja he comentat en tantes ocasions, és molta la feina que aquest govern municipal pot exhibir: Ha disposat de dotze milions d'euros per transformar i posar al dia Palau-solità i Plegamans, i renoi si ho ha fet! En canvi, en dotze anys de governs socialistes es va disposar de gairebé quaranta milions d'euros i encara és l'hora que haguem de veure quina feina es va fer, a banda d'un pabelló esportiu ple de defectes constructius, amb goteres i un parquet que s'ha de renovar de dalt a baix; construcció a la que cal afegir l'edifici, amb els mateixos defectes i mancances, destinat a Promoció econòmica.

I aquest és el vagatge de dotze tristos anys socialistes, però que, en canvi, gaudiren de grans ingressos econòmics fruit de la bombolla immobiliària imperant.

Tot plegat donaria molt de sí. Però avui voldria circunscriure les meves reflexions al voltant de la Piscina Municipal, o millor dit: el complex esportiu municipal amb piscina coberta.

Resulta curiós observar com, durant els dotze llargs anys socialistes i de vaques grasses pel que fa a les finances municipals, el PSC s'anava comprometent legislatura rere legislatura en construir una piscina municipal. I ha hagut de ser l'actual govern qui, sense els grans ingressos d'antuvi ha portat a terme tota la ferragosa tramitació administrativa per crear aquest servei, i finalment adjudicar de forma definitiva la seva construcció així com la futura gestió. Però, ja sabem que els qui també es van passar dotze anys prometent zona de vianants al centre, han hagut de veure com és l'actual govern qui ho ha convertit en una realitat.

Però, resulta que ara, com que hi ha crisi, no toca res: ni les obres del centre, ni els asfaltats de carrers, ni la piscina, ni res. quina ràbia els deu fer veure convertit en realitat quelcom del que ells no van ser capaços de fer ni un sol pas!

Algú de l'entorn socialista palauenc, amb l'única finalitat de desgastar al govern liderat per ciU, crea un grup al facebook sota el nom: queremos piscina municipal en Palau; i jo i 800 persones més que ens hi adherim de forma entusiasta, doncs també la volem i hem de fer el que calgui perquè es faci. Fins fa quinze dies encara feien veure que això era un invent i que no seria de cap manera una realitat. Però, sorpresa! la piscina s'adjudica i ja estem en condicions d'iniciar les obres.

Arribats a aquest punt, s'en adonen que no hi ha res a fer; que ara el que cal és evitar que es construeixi. Per això, de cop i volta, apareix el missatge en el grup en qüestió: que ara no toca, que no ens ho podem permetre, que això costarà molts diners al poble, etc.

S'han adonat que la piscina es farà, que no ho poden evitar, que serà un èxit de CiU i de ningú més que ciU; això sí, amb el suport d'ERC i del PP. Però la promesa era de ciU, i la gent com nosaltres quan es compromet fa la feina.

els que ens volien destruir dient que no la fariem, ara ja la veuen casi feta. I s'escapoleixen per on poden dient que ara no toca, o afirmant, i mentint de forma flagrant dient que això costarà molts diners al poble, que no sé quines patranyes polítiques hi ha al darrera, i que les quotes als ciutadans seran com les dels equipaments privats! tot el que diuen és mentida.

Com veieu, només votant a ciU ens garantirem uns equipaments adequats a les nostres necessitats i uns serveis a l'alçada de la qualitat de vida que ens mereixem. Només votant a CiU tindrem piscina, biblioteca, compromís i seny, i així seguirem posant-nos al dia del retard històric en el que ens va deixar el socialisme palauenc.