dimecres, 4 de març del 2015

D'ON NO N'HI HA, NO EN RAJA!

He optat per titular així aquest apunt. Però, en realitat, del que es tracta, és d'explicar-vos l'apartat relatiu als Precs i Preguntes del Ple municipal de dijous passat. I és que, després d'algunes preguntes sobre qüestions de caràcter tècnic-administratiu a l'interventor, referents a determinades despeses i forma com figuraven a les actes de les Juntes de Govern Local, vaig, per una banda, reiterar-me, jo també, en algunes preguntes i apreciacions efectuades pel Regidor Miquel Truyols, però, per una altra vaig posar en evidència la desídia, deslleialtat i falta absoluta de respecte cap als grups de l'oposició perpetrada pel Govern municipal, representat en aquest cas per la regidora Marcuello.
 
En Miquel Truyols va referir-se a una reunió que la regidora en qüestió va mantenir amb els grups de l'oposició la setmana anterior (a petició nostra) per la seva actitud amb l'associació de voluntaris de Protecció Civil. A continuació vam referir-nos a l'arxiu de la DENÚNCIA INTERPOSADA PEL GOVERN CONTRA L'ANTERIOR ALCALDESSA, GERENT, SECRETÀRIA MUNICIPAL I INTERVENTORA, per acabar fent explotar la més absoluta mala praxi política, males maneres, deslleialtat i manca de respecte amb tots nosaltres, i per tant, també amb tots els ciutadans per tot el que es refereix al POUM.
 
Després que la regidora Marcuello ens convoqués a una reunió el passat 23 de desembre per explicar-nos tot un seguit de pressumptes irregularitats en les que incorrien el president i tresorer de l'associació de voluntaris de Protecció Civil, i després que ella mateixa sortís en declaracions a Ràdio Palau insistint en les seves denúncies públiques, tant ERC com CiU vam demanar una reunió urgent amb els voluntaris, els Portaveus de tots els grups municipals, el Coordinador de la Seguretat Ciutadana, l'interventor i la Secretària municipal. Aquesta reunió es va portar a terme just una setmana abans del ple. I el primer que ens va sorprendre, és que ni cap company ni Portaveu dels altres grups del govern, van voler fer costat a la regidora, deixant-la sola en les seves pretensions d'aniquilar als voluntaris i l'associació que els acull. Començada la reunió, vam anar repassant punt per punt tots els aspectes per ella denunciats, i cap va acabar confirmant-se, podent-se demostrar que, el que de veritat passa, és que la Regidora mai fins ara s'havia reunit encara amb els voluntaris, mai els havia demanat explicacions de res, i que, probablement, no existeix una bona conexió entre ambdues parts per qui ho hauria de fer, a no ser que aquest tampoc rebi les instruccions adequades. De cadascun dels punts es va anar trobant la solució. I, veient-se desbordada per totes bandes, va acabar manifestant, que ella tenia una feina professional a l'Ajuntament de l'Hospitalet, que des de les vuit del matí no tornava a Palau fins a quarts de cinc de la tarda, i que s'havia d'ocupar de tot el que es refereix a la Seguretat Ciutadana (així està la Policia), de Protecció Civil, de les Polítiques d'Igualtat i d'Urbanisme amb tot el que fa al POUM damunt la taula.
 
Clar. El que vam haver de demanar-li és que, si no ho pot assumir que dimiteixi. Que ho deixi. Que a ningú se l'obliga a entrar en Política. Si amb la gent de Protecció Civil encara no s'hi havia reunit en quatre anys..., si per Comisaria només hi ha aparegut en tres o quatre ocasions en tot aquest temps..., com acabarà el POUM? Un ha de saber assumir allò que es veu en condicions reals de gestionar, però, sisplau, no juguem amb la gent i els hi expliquem "sopars de duro" fent veure que s'ocupa de qüestions que, en realitat, deixa pels altres, no sap ben bé que hi passa..., i la cosa acaba com acaba!
 
Va dir-nos que sí. que ella pot assumir tot això sense problemes i és per això que, segons ella, els resultats estan a la vista. Jutgeu vosaltres mateixos! I, deixo el tema POUM per al proper apunt.
 
El que sí va resultar detestable, com ve essent habitual, és la resposta del Regidor Abascal a les preguntes sobre l'arxiu de la denúncia sobre el famós SWAP. Va tenir la barra d'afirmar el mateix que ahir es publicava al lloc web municipal: Que l'Ajuntament va decidir denunciar-ho al Fiscal i anul·lar el SWAP, i és el Fiscal qui es va querellar contra l'anterior Alcaldessa, el gerent, la Secretària i la interventora. MENTIDA! Sí que es va acordar anul·lar el SWAP, com en tants i tants altres consistoris. I també es va decidir posar en coneixement de Fiscalia el SWAP per si hi detectava mala pràxis bancària. Res més! Va ser el Govern, d'amagat dels seus propis companys, que va presentar denúncia contra els que s'ha dit. Disposem de la denúncia, i no la va fer el Fiscal sino el Govern a través d'un advocat al que, de moment, hi han destinat més de quaranta mil euros només per intentar fer mal. Parlen d'interessos, parlen de documentació, falsegen la realitat... tot el que es vulgui per destruir. Però, ells i només ells, són els qui van presentar la denúncia i no pas el Fiscal! Ser advocat, en aquests casos, m'ha de servir d'alguna cosa!
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com