dimarts, 31 de març del 2015

PLE MARÇ 2015: RESTA DE PUNTS DESPRÉS DEL POUM

Quan l'actual Govern municipal va portar el POUM a aprovació inicial, ho va fer convocant un ple extraordinari i monotemàtic només per al POUM. Ara, en canvi, per a l'aprovació provisional, que és la definitiva a Palau, el va incloure com un punt més de l'ordre del dia d'un ple que en tenia divuit.
 
Sí que van convocar-lo perquè es celebrés a la Sala Polivalent, tot i que no va pas aixecar l'espectació esperada; però va ser amb un ple ordinari i amb un punt que constava de dos torns normals de debat sense més.
 
És per aquesta raó, que, tant nosaltres com la resta de grups de l'oposició, vam voler donar al ple la categoria que es mereixia, ja que s'aprovava l'instrument legal més important que un ajuntament pot aprovar, i vam optar per no fer cap més debat en la resta de punts d'aprovació, com tampoc vam formular cap pregunta al Govern, cosa que sí van fer algunes persones assistents com a públic, tal i com ja vaig explicar en l'apunt anterior.
 
Vull destacar com a qüestions més importants tractades, les següents:
 
Es va donar compte de la Liquidació del Pressupost de 2014. I en aquest sentit, ho podria resumir dient que tenim un milió i mig d'euros de superàvit i prop d'un milió de romanent. Tot plegat ens fa pensar en "l'embogiment" observat en la saturació d'obres de tota mena per tot el poble durant els sis mesos anteriors a les eleccions. És aquí on es concentra tota la despesa amb els romanents i superàvits aconseguits fins ara. És evident que, tres anys i mig sense fer absolutament res, comporta que s'hagi hagut de concentrar tota l'obra d'un govern en un periode reduït de sis mesos aproximadament. i és aquí on es concentra tota la despesa dels diners que s'han anat acumulant fins ara. Tot i això també compten amb un milió d'euros més que ja s'està utilitzant ara, obtingut mitjançant un crèdit que s'ha de començar a retornar a partir del proper mes de juny. Per tant, fan allò de: nosaltres fem les obres, que ja les pagaran els que vindran".
 
Voldria destacar l'aprovació dels nous Premis a l'Emprenedoria d'enguany, en els que s'ha aprovat una modificació important, d'acord amb el que nosaltres vam demanar, i que va ser la raó per la qual ens hi vam oposar l'any passat. Enguany només podran destinar-se a projectes d'empreses i/o persones amb domicili o seu social al nostre poble. Ja era hora que ho veiessin!
 
Moltes qüestions de tràmit sense més importància. I, finalment, l'acord d'expropiació dels terrenys necessaris per a poder-hi construir la nova Sala Polivalent o ampliació de l'Escorxador. Una expropiació de prop de dos mil metres quadrats per un valor de gairebé cent mil euros.
 
També el reglament de notificacions i comunicacions per via sistemes electrònics, que s'havia començat a implantar durant l'anterior legislatura, la compatibilització d'una activitat d'una treballadora municipal amb una tasca privada durant els caps de setmana, una bonificació per una reparació de façana d'edifici... i alguna altra qüestió de pur tràmit.
 
Com he dit, cap grup de l'oposició vam fer preguntes, i és per això, que vam aconseguir que aquest, fos el Ple de l'aprovació del POUM, per molt que s'hagi volgut camuflar en un ple ordinari, després de la nul·la participació i opacitats denunciades en la seva elaboració i redacció final.
 
Ara ja només ens resta un ple ordinari. El del mes d'abril i un d'extraordinari. El del sorteig de les meses electorals per a les eleccions municipals del 24 de maig.
 
Us seguiré informant!



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com