dimarts, 10 de març del 2015

POUM: DE CANÇÓ ENFADOSA A UN FINAL DE JUAN PALOMO

Suposo que tots coneixeu aquella dita castellana referida a aquells que tot s'ho volen fer ells solets sense comptar amb els altres, que diu allò de que fan com Juan Palomo: "Yo me lo guiso, yo me lo como". I exactament això és el que està fent el Govern Padrós, i la Regidora Marcuello com a encarregada d'Urbanisme, Planejament, o com ells en diguin, amb les presses per tancar com sigui, i a costa del que sigui, el POUM abans de les eleccions municipals del mes de maig.
 
I aquest és el punt que em restava encara per comentar respecte de l'apartat de Precs i Preguntes del ple ordinari del mes de febrer passat.
 
Situem-nos. S'acaba l'anterior legislatura amb un POUM que li quedaven molts pocs elements per retocar, que estava molt consensuat i que s'havia anat treballant punt per punt entre tots els grups del consistori. Coneixeu la famosa querella existent que pretenia pressionar per tal d'evitar la protecció d'un determinat patrimoni catalogat, però que, amb l'actual govern ja a l'Ajuntament, s'aconsegueix desprotegir, més d'altres modificacions com, per exemple, el creixement previst al Bosc de can Padró, l'eliminació dels convenis ja aprovats i algun d'ells signats, i alguna altra revisió. Sabeu, que el 30 d'abril de 2013, després d'haver mantingut només un parell o tres de reunions amb la Regidora i el tècnic, s'aprova inicialment. S'obre un periode d'al·legacions que culmina el dia 14 de setembre d'aquell mateix any amb un total de cent seixanta-sis al·legacions presentades. I és a partir d'aquí que, ens en fem un fart de demanar s'ens doni trasllat de les mateixes, i no és fins fa mig any que el que ens fan arribar és un llistat o índex resumit de les al·legacions presentades. Per tant, no les tenim ni les coneixem amb detall. Demanem reunir-nos per tal de tractar la resolució de les mateixes, però ens responen que això és una qüestió de caràcter tècnic, i que ja ens aniran informant per fer una trobada en el moment en el que es disposi d'una proposta de resolució.
 
És en el mes de novembre passat, el de 2014, que ens convoquen a una reunió per explicar-nos el que plantejava la Comissió d'Urbanisme de Barcelona en relació al POUM, les al·legacions que no tenim, i la proposta sobre les mateixes que tampoc tenim ni coneixem. I el cas és que, es plantegen les modificacions que ja us vaig comentar fa un temps sobre l'eliminació dels creixements previstos al bosc de can Padró i a tota la zona de can Cladelles, a més que demanaven la justificació dels creixements previstos en trenta-set sectors del municipi i alguna altra qüestió. És ara quan vam demanar, personalment i en cadascun dels plens municipals successius, que tocava tornar-nos a reunir i intentar resoldre tot el que es plantejava, d'una forma dialogada i consensuada, tal i com es va fer durant l'anterior legislatura. Fins i tot, en el ple de gener, s'ens va dir des del Govern que, efectivament, s'ens convocaria per tractar tots aquests aspectes, i que després ja es faria la proposta final per enviar-la novament a la Generalitat perquè hi donés la seva conformitat i trobar-nos ja en condicions d'aprovar el POUM de forma provisional que, a la pràctica, seria ja la definitiva.
 
Doncs no. És la mateixa tarda del ple del passat 26 de febrer, que, llegint la revista l'Alzina, ens topem amb una informació en la que la Regidora Marcuello informa que ja s'ha procedit a remetre la nova proposta, atenent els requeriments de la Generalitat i de l'OTA (Oficina Tècnica Ambiental) perquè hi donessin el vistiplau, i que en un mes ja estariem en condicions d'aprovar finalment el POUM.
 
Com podeu comprovar si escolteu el Ple, vam posar el crit al cel davant tanta deslleialtat i manca de respecte als grups de l'oposició i al poble en general! No sabem què deien les al·legacions. No sabem què va proposar l'Ajuntament al respecte. Sabem què diu l'informe de Mediambient i d'Urbanisme. No sabem que s'ha proposat per adequar-s'hi. I, ara, sabem que ja ho han enviat. I ho sabem per la informació publicada en una revista.
 
Finalment, ens comuniquen que des de la Generalitat ja ho han retornat amb la seva conformitat definitiva, i és ara quan ens demanen per reunir-nos per tal d'informar-nos sobre les modificacions efectuades i el calendari a seguir.
 
Algú creu que hi podem votar a favor? No m'ho puc creure. Però, suposo que ara sí que aprovaran el POUM i en faran bandera electoralista dient que han complert amb les seves promeses. Però, aquest document, que marcarà el nostre desenvolupament territorial, el model de poble, el nostre creixement...,és massa important com perquè, havent estat apartats per formar part de la seva redacció final, ara votem que sí a ulls clucs, sense saber el què i el com de tot plegat.
 
Ells s'ho han fet. Ells ho han acabat. I ells se l'hauran d'aprovar!
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com