dimecres, 8 d’octubre del 2014

FIRA PALAU, ESTANT DE L'AJUNTAMENT, 25 ANYS DE RÀDIO PALAU...

Amb tantes emocions, encara no us havia parlat del trepidant cap de setmana que hem passat, com tots els de cada any quan es celebra la corresponent edició de Fira Palau. I és que, tot i que hi ha qui parla d'una segona Festa Major, la veritat és que, vivim en un municipi ric en esdeveniments i amb una intensíssima vida associativa, que ja no saps si la segona és la Fira, el Mercat Medieval (després dels importants canvis portats a terme per l'anterior govern municipal), Sant Isidre, Sant Jordi, Santa Llúcia, o ara amb la Fira de la Terra o el festival Fancon. El cert però, és que res tenen a veure una amb l'altra, i per tant, no seran segones de res, sino les primeres en el seu àmbit.
 
Com sempre, una Fira plena d'activitats de tota mena, però que el que cal fer sobretot, és promocionar als nostres comerços. La resta és Cultura, activitats lúdiques i, també informatives, com és el cas de l'estant de l'Ajuntament.
 
Llàstima de la pluja del dissabte a la tarda que va fer que s'hagués de suspendre el Trial i l'exhibició d'en Toni Bou; però res no impedirà que en poguem gaudir aquest divendres vinent a partir de dos quarts de vuit del vespre, amb intent de Récord Guiness inclòs!
 
També vull felicitar de forma molt afectuosa a la colla de Geganters de Palau i concretament al seu president, Jordi Roura, pel fet d'haver celebrat el seu vintè aniversari amb una gran trobada de colles d'arreu. Encara recordo quan, essent el meu pare president de Fira Palau, va encarregar al taller Grau de Terrassa la construcció d'aquells primers gegants que aquest diumenge han tornat a sortir al carrer, i com va venir el Sr. Josep Maria Bachs del programa Filiprim de TV3 al seu bateig! Un gran atractiu, però, sobretot per la gran tasca social que porta a terme, ha estat la ja tradicional Tómbola de Caritas Parroquial que, amb el seu premi segur a tot el qui compri tiquets, fa que es puguin assegurar un gran nombre d'ajudes a les famílies més necessitades del nostre poble.
 
Tema a banda, com ve essent habitual en les darreres edicions de la Fira, ha estat l'estant de l'Ajuntament. Trist, sense massa contingut, i amb informació pràcticament del servei del DESOC, que el regidor Segrelles li va canviar el nom per Palau Avança, només perquè semblés que feia alguna cosa, plafons informant sobre No Projectes, perquè a excepció del de la Pista coberta sense lavabos, graderies ni vestidors, els altres eren projectes heretats de l'anterior govern revestits de nou, també perquè no sigui dit. Això sí, en Pedro Sánchez li va donar vida repartint flors aromàtiques el diumenge al migdia, i exposant el seu projecte estrella d'Horts Urbans a can Boada Vell. La Biblioteca mòbil, com a gran idea instaurada en el seu dia pel Miquel Truyols, i res més. Bé, sí, la Ràdio! Ràdio Palau, com a conseqüència del compliment d'una moció presentada per CiU i aprovada pel ple municipal, va celebrar els vint-i-cinc anys de la seva creació per part d'un govern de CiU, amb en Joan Payola d'alcalde i el regidor Miquel Cañizares de l'àrea, aprofitant l'edició del 1989 de la Fira Palau. És així, que es va fer una exposició de fotografies dels qui vam formar part d'aquelles primeres passes de l'emissora municipal, i es va fer un programa especial dissabte a la tarda en el que vaig participar junt amb altres companys i companyes de l'època, com l'Eva Carrió, en Jordi Roura o en Ramon Nualart. Com va dir l'Eva, "allò era un viatge en el temps" i feia molta il·lusió retrobar-se amb tots els antics companys i recordar tot el que vam arribar a fer per la Ràdio i pel poble en general. Divertidíssim escoltar-nos de nou en les nostres intervencions radiofòniques i rememorar epissodis com els de la construcció del parc de l'Hostal del Fum, de la masia de can Cortès restaurada o el Castell de Plegamans, parlar d'aquell famós submarí d'en Gorvatchev, etc. Tenia tota la raó en Ramon Nualart quan va dir que és molt llastimós que hi hagi qui arribés a tancar la Ràdio només per silenciar-la perquè s'hi deia el que no agradava al govern de torn. Exacte, això és el que va passar cap a 1995 quan un govern del PSC la va tancar, fent fora a tots aquells primers col·laboradors per substituïr-los al cap d'un any per persones a sou i properes políticament. I, també llastimós haver de tancar-la, com va passar al 2008 per problemes de legalitat, manca de projecte, llicències i permisos de tota mena així com problemes d'inseguretat. Finalment, ara sí que podem gaudir d'una emissora moderna, professionalitzada i totalment legalitzada! Brindem perquè d'aquí a vint-i-cinc anys més hi poguem tornar i recordar de nou aquells inicis!
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.