dimecres, 22 d’octubre del 2014

I SEGUIM SENSE NOTÍCIES DE L'AJUNTAMENT DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS PEL QUE FA ALS PREPARATIUS PER A LA CONSULTA DEL PROPER 9N

Si l'altre dia us comentava l'impossibilitat de portar a terme la Consulta d'acord amb la llei de Consultes i el Decret de convocatòria suspesos pel Tribunal polític constitucional, per actituds, no ja passives, que també, sino fonamentalment obstruccionistes d'ajuntaments com el nostre, quan manquen només 18 dies pel 9 de novembre, tot segueix igual.
 
Sort que el nou format, que ningú em negarà que és una fórmula astuta i eficaç, malgrat tots els malgrats, que hi són i molt, ens permet tenir la certesa que el proper dia 9 de novembre, també al nostre poble podrem votar, disposarem de llocs degudament habilitats per fer-ho i de suficients voluntaris i FUNCIONARIS que ens garantiran una participació amb totes les garanties a l'hora de dipositar el nostre vot sobre si volem o no que Catalunya sigui un Estat i que, com a tal, sigui independent.
 
Des de CiU, però també des d'altres forces polítiques i col·lectius favorables a la Consulta, seguirem treballant i exigint a l'Ajuntament la cessió de mitjans i espais per poder portar a terme la Consulta d'una forma clara i accessible per a tots els ciutadans que hi tenen dret.
 
De moment, malgrat haver-se aprovat la moció de suport del món local a la Consulta, i que en Miquel Truyols i jo mateix tinguessim l'honor de lliurar-la al president de la Generalitat el passat dia 4 d'octubre, tenim clar que, si el govern municipal, tot i haver permès PSC i la Veu amb la seva abstenció, i ICV amb el seu vot a favor, la seva aprovació, no ha fet ni està fent absolutament res per facilitar les coses a l'hora de portar a terme la Consulta que el president Mas no ha tingut més remei que reconvertir en un procés participatiu que permeti als ciutadans expressar el mateix i amb les mateixes condicions que abans, la seva opinió sobre les preguntes acordades pel bloc anomenat sobiranista. I és que, la Generalitat és propietària a Palau de l'Institut Ramon Cases i Carbó, de les escoles Palau, Folch i Torres, can Cladellas i can Periquet, a més del nou Centre d'assistència primària. Per tant, per això no cal patir. Però, caldria exigir al govern municipal, en el que recordem que s'hi inclou ICV, que caldria destinar els llocs més cèntrics habituals com a Col·legis electorals, com la Sala polivalent o la masia de can Cortès als efectes de destinar-los a llocs on exercir el nostre dret a vot o participar en la Consulta.
 
Restem a l'espera, ara que en Miquel Iceta ha donat permís als seus alcaldes i alcaldesses per a fer-ho, que Palau no torni a quedar aïllat i estigui a l'alçada del moment històric que ens ha tocat viure!
 
Quan la moció aprovada es refereix a facilitar tots els mitjans, vol dir posar persones, espais, material..., vol dir organitzar l'ajuda a que persones amb mobilitat reduïda puguin acudir a les urnes, se les pugui acompanyar. Vol dir que, a banda de la Seguretat prevista per part dels Mossos d'Esquadra, també la Policia Local, com en tots els altres comicis, ha de tenir preparat el seu propi dispositiu. Vol dir tenir l'Ajuntament obert perquè els ciutadans hi puguin anar a informar-se de qualsevol incidència, lloc de votació i/o logística de la jornada. Vol dir tot això. El dia 9 de novembre, també a Palau-solità i Plegamans ha de ser una gran festa de la Democràcia i la participació; i és entre tots (també l'Ajuntament) que ho hem de fer possible!
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.