divendres, 5 de setembre del 2014

EL PARC D'EN PATUFET I ALTRES EFECTES COL·LATERALS DE LA FESTA MAJOR

Sou ja uns quants, els qui m'envieu els vostres comentaris per dir-me que no he acabat de comentar gran part dels actes de la Festa Major i el que han suposat.
 
Evidentment, si repasseu el programa de la Festa Major, al menys pel que es refereix a les diverses activitats sobretot de dissabte i bona part de diumenge, observareu que resulta del tot impossible ser a tot arreu. I és que, la gran riquesa associativa de Palau-solità i Plegamans, fa que es pugui gaudir des de fa ja sis o set anys, d'un ventall amplíssim d'activitats organitzades per les diferents entitats i que s'adrecen a públics molt diferents, raó per la qual es poden superposar activitats sense que això impedeixi massa que cadascú pugui assistir als actes que més li convinguin o interessin.
 
Alguns em demaneu que us parli del concert de divendres dels Amics de les Arts. Doncs sí, hi vaig assistir, em va encantar, com ja em van impressionar ara fa quatre anys quan ja van ser contractats per primera vegada amb una nit pletòrica precedint l'actuació dels Pets també a l'envelat. El recinte extraordinàriament ple de gent entregada al grup, i repetint molts dels temes d'aquell primer àlbum, tot i que vaig trobar a faltar aquell tema dedicat a l'Armengol que em recorda el meu amic afferrat a aquest blog que ja fa alguns anys que n'he perdut la pista.
 
També em demaneu que opini sobre les anomenades Matinades, cercant una opinió en contra, ja que penseu que els qui vivim al centre del poble "patim els efectes de la música de l'envelat i Piscines fins passades les cinc del matí, i que a partir de les set comencen a sentir-se els tambors, gralles i gran espetegada de coets fins passades les deu del matí. Jo no seré qui ho critiqui. Les avantatges de viure al centre, de vegades també comporten alguns inconvenients, però és Festa Major i cal celebrar-la amb tota la intensitat que siguem capaços. Això sí, entre les set i les deu del matí de dissabte van ser centenars les trucades de queixa rebudes a les dependències de la Policia Local.
 
També vaig assistir, com cada any, a la Marató de donació de Sang. Cada any ho faig des que el regidor Ivan Costa ho va iniciar l'any 2008, i n'estic molt orgullós de poder oferir gratuïtament un tros de vida a qui ho necessiti.
 
Els entrepans a les barraques de les diferents entitats, les braves i el rebugito del Centro Cultural Andaluz, i tantes i tantes coses, han fet que hagi gaudit com mai de la Festa Major d'enguany.
 
Sou molt incisius en demanar-me l'opinió sobre l'antipregó de dijous o els versots dels diables de disabte. Clar, us puc dir que em van agradar molt. Molt perquè repeteixen molts dels elements de crítica al govern que des de CiU venim denunciant. Però, aquestes coses són molt agradables de sentir quan estàs a l'oposició, però també hem de saber entomar-ho amb dignitat quan hom es troba al govern. Per tant, no cal que us repeteixi crítiques com la de la Pista semicoberta sense grades, serveis ni vestidors, o els diners llençats per no fer la piscina, o els que es van deixar perdre de can Falguera, o el que desfà el govern en lloc de fer, o sobre l'abandó del que són objecte els amics voluntaris de Protecció Civil. O, per què no dir-ho: que aquí només treballa un regidor, i que es diu Pedro Sánchez! I és també d'això del que us volia parlar. Aquest home ha treballat intensament per poder tenir apunt per a la Festa Major el parc d'en Patufet situat a la plaça Ernest Lluch. Finalment, i no sense els habituals entrebancs dels seus companys socialistes del govern, el va poder innaugurar el passat dijous. Parc molt bonic, inspirat en el compte que li dona nom, amb protagonisme de la Fundació Folch i Torres, i el que això va molestar al govern pel fet que, en nom de la mateixa va fer de presentador de l'acte l'amic i regidor d'ERC, Miquel Truyols, i també l'il·lustre plegamaní Ramon Folch i Camarassa. Elements del parc inspirats en els dibuixos de la Pilarín Vayés, que no va poder-hi assistir per malaltia del seu marit, etc. La qüestió és que, havent aconseguit, malgrat tot, tenir apunt el parc, el govern municipal no es va dignar ni a incloure aquesta innauguració en el programa d'actes de la Festa Major; i això que en feia de temps que se sabia que es faria aquest dia! Com veieu, l'únic que treballa, veu dia a dia com ni posen de problemes perquè pugui tirar endavant els seus projectes. I un altre exemple el trobem en el parc infantil de la zona de ca l'Estruch, que també és obra d'en Pedro Sánchez qui, no havent pogut rascar els diners per a la seva correcta il·luminació ni de l'àrea de Comerç ni de la de Manteniment, els ha hagut de treure de les seves partides doncs, en cas contrari, el parc seguiria sense il·luminació!
 
Tanco aquí el seguit de comentaris i reflexions sobre la Festa Major i altres qüestions més o menys paral·leles. Ara centrem-nos en la Diada, en l'assistència massiva a la V..., que aquí sí que ens hi va el nostre futur col·lectiu!
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.