dijous, 11 de setembre del 2014

JORNADA HISTÒRICA I DEFINITIVA A BARCELONA. EL GOVERN PALAUENC PERÒ, SEGUEIX SENSE PUJAR AL TREN IL·LUSIONAT DE TOT UN PAÍS!

El títol ja ho diu tot. Ja no caldria ni que seguís escrivint. Però, avui ha tornat a ser un dia irrepetible, un dia d'aquells que sempre recordarem i del que direm allò de: "Jo hi vaig ser"! I és que, si vaig ser (amb tretze anys) a la gran manifestació de la Diada del 77, a tantes i tantes expressions populars d'ença de l'inici de la Democràcia, a la del 10 de juliol de 2010 en resposta a la sentència del tribunal constitucional partidista de Madrid, a la de la Diada del 2012, la Via Catalana de l'any passat..., enguany, semblava que no podia ser, però ens hem tornat a superar una altra vegada. Hem fet la manifestació més gran mai vista a Europa. Hem demostrat que si ens ho proposem aconseguim el que volem, que votarem el proper dia 9 de novembre diguin el que diguin des de Espanya, perquè la força de tot un poble no la pot aturar ningú i menys amb excuses sobre legalitats mal enteses; perquè no es tracta d'una qüestió de legalitat, sino de fer POLÍTICA amb majúscules.
 
Des de l'ANC del nostre poble s'han organitzat set autocars per anar a Barcelona, als quals s'han d'afegir els centenars de palauencs i plegamanins que hi han anat amb els seus propis mitjans. Com sempre, convivència, civisme, respecte, reivindicació, afirmació i absència absoluta d'atacs o menyspreus cap a res ni a ningú. A partir d'avui, qui ens pot negar el nostre dret a decidir? Ho ha vist el món sencer, i els únics que semblen no adonar-se'n són els governants de l'estat espanyol. Però saben que això és imparable, que no ho podran impedir i que votarem! A partir del resultat de la Consulta, ja veurem com cal afrontar les coses.
 
Qui tampoc sembla adonar-se del transcendental moment que viu Catalunya, és el Govern municipal de Palau-solità i Plegamans. Ahir, es va "innaugurar" un passatge al costat mateix de la Plaça Mercè Rodoreda, a la zona de can Maiol, amb el nom de Vicenç Albert Ballester; el creador de l'estelada. Que es posés aquest nom a un espai públic de la vila, respon a una moció presentada a l'Ajuntament de forma conjunta entre CiU i ERC que fou aprovada amb els vots a favor d'aquestes dues formacions més ICV. Els socialistes es van abstenir i el PP hi va votar en contra. Quan el Regidor Miquel Rovira ens va convocar a fi de consensuar l'estructura de l'acte institucional per la Diada celebrada avui, vaig proposar que, havent-se aprovat aquella moció així com el passatge al que se li donava el nom del creador de l'estelada, podriem demanar a l'ANC que organitzés, la nit abans de l'Onze de Setembre, un acte d'innauguració. En Miquel Rovira hi va accedir. Entitats més els partits que van aprovar la moció ens vam reunir per tirar-ho endavant. Cap a cent persones ens vam congregar al parc Onze de Setembre a partir de les vuit del vespre d'ahir i, després d'un repicament de campanes cridant a Sometent, vam fer una cercavila amb torxes i una gran estelada fins arribar al passatge en qüestió. Allà ens vam trobar la placa descoberta amb el nom de Vicenç Albert Ballester i l'equip de megafonia preparat per si algú volia fer algun parlament. Això sí, vam comptar amb l'acompanyament en tot moment de la Policia Local.
 
Del govern però, ni rastre. Ningú, ni el regidor de Cultura, ni l'Alcaldessa, ni el Regidor de la Veu, i ni tan sols els regidors d'ICV que hi van votar a favor! Deu ser potser, la primera vegada que a Palau hi ha una innauguració amb presència només de regidors de l'Oposició! A partir d'aquí, un acte molt emotiu, el Ramat amb les seves gralles, estelada humana davant de la placa i ambient festiu com així correspon.
 
Aquest matí, acte Institucional amb les ofrenes a Rafael de Casanoves. Un acte que l'actual govern no ha tocat. L'ha deixat tal i com nosaltres el vam estructurar, però amb ambient gris, insípid, com si l'haguessin de fer per força. I, un acte al qual cada any hi ha menys ciutadans. Aixecada de la senyera per part de la Policia Local, ofrenes de la Corporació municipal, entitats i partits polítics, discurs institucional, enguany per part d'en Lluís Sanitges de l'associació de teatre Farrigo-farrago, actuació del Combo de l'escola municipal de música, cantada de la coral la Unió i final amb l'entonació per tots els assistents dels Segadors. Copa de cava i cap a casa. Això sí, tot l'acte extraordinàriament presentat i declamat per en Ramon Tolosa.
 
El nostre govern municipal encara no s'ha adonat del moment que viu el país. O potser no ho vol veure. Potser es pensa que aquest poble va en una direcció diferent a la de tot Catalunya. Ha de començar a veure que s'hi ha de posar. Ho haurà de demostrar amb la Consulta del proper 9 de novembre perquè també el Ple municipal va aprovar el seu més absolut compromís amb la seva organització i promoció, malgrat les cartes poc respectuoses de l'Alcaldessa en resposta a la Vicepresidenta Ortega. Calen canvis en la forma i en el fons, i potser això també s'evidenciarà a partir de la primavera que ve!
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.