divendres, 26 de setembre del 2014

PLE SETEMBRE 2014: CURT, PERÒ INTENS, EMOTIU I COMPROMÈS AMB LA CONSULTA!

Després de l'aturada del mes d'agost, ahir vam tornar a celebrar un ple ordinari. El corresponent al mes de setembre. Algun dia comentarem els punts que de vegades es volen portar a ple, però que acaben retirats i n'analitzarem les possibles raons; i en aquest cas, estic pensant en el projecte de clavegueram de la zona de can Clapés que el govern municipal pensava portar a aprovació , però que va acabar retirant pocs dies abans. I és que això d'aprovar projectes que comportin la necessitat d'haver de girar quotes als veïns a poc menys de mig any de les eleccions, els deu haver fet replantejar les coses.
 
Però, com ja sabeu, si per alguna cosa va destacar el ple d'ahir, va ser perquè es va aprovar, com ja ha passat a prop de nou-cents municipis catalans, la Moció del món local en suport a la consulta del proper 9 de novembre i la seva convocatòria per part del President Mas. Efectivament, el saló de sessions ple de gom a gom, però també els exteriors de la sala, les escales i fins a la plaça de la Vila, amb molta gent esperant amb emoció que, no fossim una "mala" excepció, com en tantes ocasions ens hem trobat, i també aquí ens sumessim al clamor del poble de Catalunya i de la majoria de forces polítiques del país. Em va tocar a mi llegir la moció, que vam presentar conjuntament CiU, ICV i ERC, on, després d'un petit torn d'intervencions, es va passar a la votació, obtenint el suport dels cinc regidors/es de CiU, els dos d'ICV i el del regidor d'ERC. Com era de preveure, els dos del PP hi van votar en contra. El PSC va evidenciar les seves discrepàncies internes i la seva incomoditat amb la moció, ja que, segons es deia, algun regidor volia votar-hi a favor, però molts d'altres en contra. La solució salomònica va ser l'abstenció. Lamentables van resultar els comentaris de l'Alcaldessa referint-se a que, gràcies a la seva abstenció s'havia pogut aprovar la moció. Miri, vostè sabrà el que vota, però això no va de favors sino de ideals i de consciència! Anàlisi a part cal fer de l'abstenció del regidor de la Veu, Sr. Tinoco. Mesos enrere va votar a favor del compromís de l'Ajuntament amb la Consulta, i ahir va dir que: "com que la seva agrupació no és política i ells estan al costat de la gent i amb el poble, si no es retirava l'acord relatiu a que s'expresava el suport de l'Ajuntament al President Mas, al govern de la Generalitat i als partits favorables a la Consulta, que ell s'abstindria". Sr. Tinoco, no sé si ho sap, però estem en política, i, potser entre altres coses, vostè a l'Ajuntament també hi és per fer política". Bé que quan li convé subscriu tota mena de mocions contra la Generalitat; però es veu que això de l'assemblearisme comporta aquestes coses. El cas és que la moció fou aprovada per vuit vots a favor, dos en contra i set abstencions, i això és el que compta! Alegria desvocada entre els assistents, crits d'Independència i molta solemnitat i emotivitat al final de la sessió.
 
Per no allargar-me en els propers dies comentaré els altres pocs punts tractats a l'ordre del dia del ple. Avui volia concentrar-me en la moció en favor de la Consulta del 9 de novembre. Per cert, els socialistes també van presentar-ne una per contraposar-la a aquesta, referint-se a la llei de consultes, sobre la que en són partidaris (encara que no ho sembli), però en contra de la pregunta. En un redactat inconex i confús, es referien a les retallades, el descontent social..., i acabaven per demanar no se sap ben bé què. Va ser rebutjada per deu vots en contra, una abstenció, quedant-se els sis regidors del PSC ben sols recolzant la seva moció!
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.