dilluns, 1 de setembre del 2014

GRÀCIES ENTITATS PER LA FESTA MAJOR QUE ENS HEU ORGANITZAT!

Com passa en el futbol, tots portem dins un petit entrenador, i cadascú faria una aliniació diferent, un joc també distint en funció del rival, les circumpstàncies, etc. Així, també en un gran esdeveniment com és una Festa Major, no tot és a gust de tothom, o no tot assoleix l'èxit previst. Però, és evident que, des que, a partir del 2007 es va implicar de ple a totes les entitats, col·lectius, clubs esportius..., del poble, la nostra festa gran ha assolit uns nivells de participació i intensitat mai vistos fins aleshores, que s'ha anat incrementant any rere any. I satisfà observar com, una de les poques coses, (junt amb tot allò que depèn del regidor Pedro Sánchez), que no s'han volgut desfer o tirar enrere, és aquesta gran implicació i participació de les entitats no només en l'organització de la Festa Major, sino en la major part de grans esdeveniments lúdico-festius que es celebren a Palau-solità i Plegamans.
 
El gran encert en la creació del col·lectiu de Cabres i Vaques a la Festa Major del 2007, que han mantingut els colors taronja i blau malgrat els intents de l'actual govern de canviar-los quan va iniciar el seu mandat pel 2011, ha comportat inexorablement que al seu darrere tot un seguit d'entitats de tota mena s'hagin afegit a la participació en la Festa Major així com tots els altres grans esdeveniments que es celebren al llarg de l'any.
 
Avui es tanca l'edició del 2014 amb un gran nivell d'implicació i participació de la major part d'entitats: Cabres i Vaques, Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga, Casal de Joves Enfarrats, Casa de Andalucía i Centro Cultural Andaluz, Agrupació Sardanista, l'ANC..., i m'en deixaré moltes. També les esportives com el club de Basquet, el de Futbol sala, el de futbol gespa que enguany fa cent anys. l'atlètic Palau i tots els que fan possible la cursa popular Maria Victor, i un llarguíssim etcètera.
 
Ara fa un parell d'anys, i això encara ressona als oïdes de molts, en el pregó de la Festa Major, l'Alcaldessa Teresa Padrós va dir allò de: "Si alguna cosa no us agrada o no surt prou bé, és la vostra responsabilitat!". I sort que l'habitual és que surti bé; ja que, en cas contrari, ella passava per allà i que ningú li volgués imputar pas cap dels possibles errors.
 
Per tant, si hi ha quelcom que sigui criticable, ja que això és del tot inevitable, es fa molt difícil d'expressar, ja que l'Alcaldessa sempre podrà redireccionar la responsabilitat cap a l'entitat que hagi organitzat aquesta o aquella activitat.
 
El que més m'agradaria destacar d'enguany és: La bona idea del canvi en el brindis i acte institucional d'inici de la Festa de dijous 28, tot i que la Sala polivalent no m'acaba de convencer, si ho comparem amb l'entorn extraordinari del Castell de Plegamans on s'havia celebrat fins fa dos anys. Em va encantar per excel·lent, brillant, innovador i impressionant l'espectacle que va servir de pregó de divendres, i felicito des d'aquí a la Teia Moner per la idea i l'extraordinària execució. Mai però, ho anomenaria pregó. Què dir de les barraques que any rere any es superen i milloren l'edició de l'any anterior, com a lloc de concentració dels vilatans de tota mena per agafar forces a fi d'afrontar la nit de forma intensa. Els magnífics castells del dissabte a la tarda, l'Hotel Cochambre, l'orquestra internacional Maravella, la cursa Maria Victor, que en les seves dues modalitats no hi ha any des d'en fa al menys deu que no bati records d'inscripció, els jocs rurals o el concert de jazz.
 
De totes formes, ja he dit que no m'agrada la sala polivalent pel brindis inicial, segueix sense agradar-me la Plaça de la Vila que tant van criticar en el seu dia, per fer la tradicional Cantada d'Havaneres; en lloc com els jardins de can Cortès per posar-hi les prop de dues mil persones que hi assistien i no les menys de cinc-centes que ara hi caben. Segueixo trobant fatal, com tampoc m'agradava la Plaça de la Vila, l'envelat pel concert de jazz. Per quina raó no es pot seguir fent a l'incomparable marc de la Plaça de l'església de Santa Maria de Palau-solità? M'ha agradat molt el correfoc dels diables, tant el dels grans de dissabte com el dels petits de dilluns. M'ha agradat ser al partit del Palau de futbol de diumenge a la tarda i compartir una estona de tertúlia i companyia amb l'actual president i amb qui ho ha estat durant tants i tants anys, en Francesc Serracanta.
 
Vull seguir gaudint d'aquesta gran festa. Però sí que hi ha aspectes sobre els que hi hem de reflexionar i molt tots. Tots vol dir: pares i mares, polítics, Policia i Serveis socials i de Joventut. Es tracta del lamentable espectacle que ens han ofert grups de joves consumint alcohol sense parar durant, sobretot, les nits de divendres i dissabte. Alguna cosa no va bé quan veus nens i nenes adolescents consumint alcohol fins a límits absolutament descontrolats. això sí que no pot ser, i aquí sí que ens hem de plantejar com afrontar-ho. No dono culpes. La tenim tots, i som tots qui ens hi hem de posar.
 
Tota la zona que resegueix la Ronda Verda des del darrere de l'Escorxador fins a la Fira d'atraccions, sense cap tipus d'il·luminació, amb grups i grups de joves consumint alcohol i el que sigui al llarg de la nit, ha estat un espectacle que cal evitar i que ningú ha de voler pels seus fills. Recordo l'any que el regidor Miquel Truyols (el 2009) va il·luminar tota aquesta zona amb les diferents barraques o parades d'entitats del poble. Era molt agradable caminar des de l'envelat fins a la fira d'atraccions. Enguany feia basarda. Pensem'hi!
 
Cal doncs agraïr novament l'extraordinari paper de les nostres entitats per la gran Festa Major que ens han ofert. Moltes gràcies!
 
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.